ss

!--akiadsense-->

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació de 21 suports de fusta a dos trams d’una línia de mitjana tensió al seu pas pel Parc Natural de Sant Llorenç i la Serra de l’Obac, més concretament als termes municipals de Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Matadepera, al Vallès Occidental. Per realitzar l’actuació s’ha hagut d’utilitzar un helicòpter a causa de la complicada orografia del terreny.

En total s’han canviat 21 suports de fusta per uns de nous fets d’un material de polièster reforçat amb fibra de vidre. Aquests seran més resistents, tant a les inclemències meteorològiques, com a possibles accions dels picots, molt abundants a la zona. A més, els nous suports incorporen mesures per protegir l’avifauna, una mesura molt important, ja que els ocells són dels animals més nombrosos en aquesta serralada. Els nous suports estan protegits amb folre de material aïllant que s’instal·la en diversos punts de la línia i del suport per on passa el corrent. L’objectiu és evitar que les aus, que en un moment donat poden fer contacte entre dos elements en tensió, puguin prendre mal.

Els treballs s’han dut a terme dins del parc, on s’han habilitat dues zones: una, al Coll d’Estenalles i, una altra, a la masia Can Cadafalch, per tal que l’helicòpter fes les maniobres necessàries per dipositar els suports retirats i recollir els nous. D’aquesta manera s’evita que els vehicles pesants a motor transitin pels camins del parc i puguin malmetre i erosionar tant el terra com la vegetació.

L’actuació, que ha suposat una inversió de 55.000 euros, aportats íntegrament per Endesa, permet reforçar la qualitat del servei de 2.800 clients repartits entre els municipis de Castellar del Vallès, Matadepera i Sant Llorenç Savall. Amb aquest tipus d’actuacions, des de la Companyia es treballa per mantenir la xarxa elèctrica en condicions òptimes per tal de poder seguir oferint un servei de qualitat als clients de la comarca i reduir al màxim possible l’impacte ambiental de l’activitat que desenvolupa als territoris on opera.

Nou comentari