MónTerrassa
En fase d’alerta el Pla d’Emergència Municipal de Terrassa per les altes temperatures
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat aquest matí el Pla d’Emergència Municipal en alerta, atenent l’avís de la Direcció General de Protecció de la Generalitat de Catalunya sobre l’activació del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i per onada de calor (PROCICAT) en fase d’alerta, i atesa l’activació per part dels Agents Rurals del nivell 3 del Pla Alfa per risc extrem al municipi.

El Pla d’Emergència Municipal activat contempla el contacte permanent amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), el reforç de la vigilància en l’entorn forestal i el tancament provisional de les zones de lleure. També es mantindrà tancat l’accés motoritzat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac en el terme de Terrassa. D’acord amb el nivell 3 del Pla Alfa, el més alt dins el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals, quedaran tancades totes les zones d’aparcament i es regularan els accessos així com les pistes forestals d’aquests espais naturals.

Catalunya afrontarà fins al proper dimarts la pitjor setmana de perill d’incendi dels últims 18 anys, segons indica la previsió duta a terme pel Servei de prevenció d’incendis del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’arribada d’una massa d’aire saharià crearà unes condicions meteorològiques com les que han afavorit els incendis forestals a altres països mediterranis, com Turquia i Grècia.

La previsió apunta l’arribada d’una onada d’aire saharià persistent i intensa, que causarà temperatures elevades i humitats relatives molt baixes. A més, les temperatures no baixaran a les nits, i per tant no hi haurà recuperació nocturna. Aquesta situació, sumada a la sequera que afecta la vegetació en els darrers mesos, farà que el risc extrem d’incendi sigui freqüent a les comarques de Ponent, la Catalunya Central i el prelitoral central, mentre que el perill molt alt es generalitzarà en l’àmbit mediterrani. No es preveu que arribin vents forts fins al final de l’episodi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa