MónTerrassa
Empreses de Terrassa, Matadepera i Vacarisses obtenen el distintiu Biosphere
  • CA
Els premiats amb el distintiu Biosphere | Consorci Turisme Vallès Occidental

!--akiadsense-->

El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” és un distintiu impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que pretén estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística. El desplegament i coordinació de la implantació territorial del programa s’articula conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona.

Pel que fa a la gestió comarcal del programa a la comarca, la desenvolupa el Consorci de Turisme del Vallès Occidental. Aquesta gestió implica l’organització de jornades formatives i tallers així com el seguiment i acompanyament a les empreses durant tot el procés. Les empreses i serveis turístics adherits al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere reben formació, assistència tècnica individualitzada i assisteixen a tallers per tal de poder obtenir a final d’any el distintiu i la placa corresponent. Abans però les empreses han de passar una avaluació, els informes de les quals es revisen a la Taula de Sostenibilitat de la destinació, un òrgan col·legiat que té com a principal funció aprovar anualment els informes d’avaluacions externes i proposar la concessió, renovació o revocació del distintiu de les empreses participants al programa.

Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable. Dimarts 13 de març va tenir lloc l’acte de lliurament de les plaques acreditatives a les empreses i serveis distingits durant el 2017. Un total de 20 establiments del Vallès Occidental han acreditat la seva aposta pel turisme sostenible i responsable.

Allotjaments:

– Alberg Molí de Sant Oleguer (Sabadell)

– La Mola Hotel & Conference Centre (Terrassa)

– Hotel Don Cándido (Terrassa)

– Hotel QGAT SUITES AND EVENTS (Sant Cugat del Vallès

– Hotel Terrassa Park (Terrassa)

Espais per a reunions

– Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Sabadell)

Museus

– Museu d ?Art de Cerdanyola (Cerdanyola del Vallès)

– Museu de la Vida al Camp (Sabadell)

– Museu de la Ciència I la Tècnica de Catalunya (Terrassa)

Oficines de turisme

– Oficina de turismo de Terrassa (Terrassa)

Restaurants

– Can Vinyers (Matadepera)

– La Pastora (Vacarisses)

– La Mola (Matadepera)

Turisme actiu

– Arqueolític (Terrassa)

– CIMA (Terrassa)

– Emocions (Terrassa)

– Rossinyol Nou (Sant Llorenç Savall)

Altres serveis:

– Àrea d ?Esplai les Arenes (Castellar del Vallès)

– Àrea d ?Esplai Torrent de l’Escaiola (Matadepera)

– Masia La Muntada, escola de natura (Sant Llorenç Savall)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa