MónTerrassa
Emplacen els partits a comprometre’s amb el 30% d’habitatge protegit

Sindicat de Llogateres i la PAH de Terrassa han emplaçat els partits que es presenten a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Terrassa de comprometre’s amb el 30% d’habitatge de protecció oficial per a la ciutadania. Aquest dijous, dia 11 de maig, les dues entitats s’han unit per fer un acte de força en un lloc molt simbòlic: un dels blocs de pisos que s’estan construint a la nostra ciutat, promoció de la gran immobiliària Metrovacesa, i que no contempla aquesta reserva a lloguer social.

Han exhibit un document en què es demana als caps de llista a les municipals del pròxim 28 de maig que el signin com a mesura de compromís de la modificació puntual del POUM perquè s’apliqui a Terrassa l’ús del 30% a immobles públics. I que es faci en un termini màxim de sis mesos des de l’inici del pròxim mandat.

El Sindicat de Llogateres i la PAH recalquen que “és una mesura que permet guanyar habitatge protegit dins la ciutat, ajudant a distribuir-lo per tots els barris”, i recorden que és una iniciativa que ja estava inclosa en el Pla d’Habitatge aprovat per unanimitat per al Ple Municipal i també dins del Pla de Mandat de Tot per Terrassa i ERC. “I així i tot no s’ha aprovat, per falta de coherència i valentia política, malgrat les reivindicacions i pressions que hem exercit la ciutadania i el moviment per l’habitatge”.

Reunions amb els partits i intervenció al Ple de Terrassa

En el passat Ple municipal del mes de març, les dues entitats van realitzar una intervenció per presentar un manifest que comptava amb el suport de més de 40 entitats de la ciutat en què es demanava l’aprovació del 30% abans que s’acabés el mandat. Això no serà així. Per aquest motiu, no es rendeixen, i a posteriori s’han reunit amb tots els partits polítics amb representació al Ple actual per traslladar-los aquesta nova demanda. “Amb tots, menys amb el PSC, del qual estem esperant encara resposta amb una data per trobar-nos”, han lamentat.

Acció del Sindicat de Llogateres i PAH Terrassa per reclamar el 30% d’habitatge protegit | PAH

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa