MónTerrassa
Empitjoren tots els indicadors de la Covid-19 a Terrassa
  • CA

Les dades de la Covid-19 empitjoren a Terrassa. Tots els indicadors de la pandèmia han augmentat a la nostra ciutat aquesta darrera setmana, el que es tradueix en que el virus creix. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 22 d’abril de 2022, tant els nous contagis, com els ingressos o el risc de rebrot, tornen a pujar. Aquest empitjorament mostra els efectes que ha tingut la primera Setmana Santa sense restriccions després de dos anys, a l’espera de comprovar com afectarà la retirada de mascaretes als interiors i les aglomeracions de la Diada de Sant Jordi.

La velocitat de reproducció (Rt) ha passat de 0’92 a situar-se a 1’29, el que significa que cada cent persones infectades amb el virus contagien a 129 persones més. És per aquest motiu que quan aquesta xifra sobrepassa el número 1, significa que l’epidèmia creix. A més, el risc de rebrot ha assolit els 278 punts aquesta setmana, 80 punts més que la setmana anterior, quan tot semblava indicar que aniria cap a la baixa.

Els nous contagis pel virus també tornen a créixer. Aquesta última setmana s’han registrat un total de 279 nous positius, 67 més que la setmana anterior i 51 més que fa dues setmanes. Diàriament, gairebé s’han registrat 40 nous contagis, mentre que la mitjana d’abans de Setmana Santa era de 30 nous positius al dia. En total, ja son 75.450 els terrassencs i terrassenques que han passat el virus des de l’inici de la pandèmia.

Els ingressos tampoc no milloren. De fet, en l’última setmana s’han sumat 12 nous pacients ingressats pel virus als centres hospitalaris de Terrassa. Actualment, hi ha 42 pacients ingressats, mentre que fa una setmana n’hi havia 30. Abans de Setmana Santa la xifra voltava la vintena. Pel que fa a les defuncions, aquesta darrera setmana se sumen 3 noves morts, el que augmenta el nombre de morts pel virus des de l’esclat de la pandèmia a 687.

Caldrà esperar a les xifres de després del cap de setmana de Sant Jordi per comprovar l’impacte que ha tingut la retirada de mascaretes als interiors i les aglomeracions durant la Diada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa