MónTerrassa
Els patis de cinc escoles de Terrassa oberts al lleure a les tardes i caps de setmana
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, a través dels Serveis d’Educació, posa en marxa una nova edició del projecte Patis Oberts, que fins al mes d’octubre posarà a disposició de la ciutadania els patis de cinc escoles de la ciutat com a espai de joc i lleure alternatiu i segur. Tots cinc patis van començar a obrir durant les vacances de Setmana Santa.

A l’edició d’enguany, els patis que s’obren són els de les escoles Lanaspa, Montserrat, Roc Alabern, Marià Galí i Font de l’Alba. Tots cinc obriran de dilluns a divendres, de 18 a 20 h, i també els dissabtes i diumenges de 16 a 20 h. Hi haurà dos períodes d’obertura: el primer fins al 27 de juny i el segon, de l’1 de setembre al 24 d’octubre. L’objectiu del projecte és obrir els patis de diferents escoles repartides pel territori a les tardes, fora de l’horari escolar, durant els mesos en els que el dia s’allarga més i els infants i joves poden passar més estones a l’aire lliure amb comoditat. D’aquesta manera la ciutat guanya nous espais de trobada i lleure alternatiu, segur i de proximitat.

La concepció del pati és la d’un espai de joc lliure equivalent a una plaça pública on, per tant, els menors han d’anar acompanyats i hi accediran sota la responsabilitat i vigilància de les seves famílies. Segons el centre, estarà disponible tot el pati o una part, però en tots els casos la zona disponible inclou una pista esportiva i un lavabo. L’accés al pati és lliure, encara que per la situació sanitària causada per la Covid-19 no es permetrà superar l’aforament, fixat en 30 persones. Els espais els gestionen entitats o empreses especialitzades que s’encarreguen de dinamitzar-los, a més d’obrir i tancar a les hores previstes. Les adjudicatàries del servei per a aquesta temporada són L’Eina SCCL (Lanaspa, Roc Alabern i Marià Galí), Centre d’Esplai Tremola (Montserrat) i La Fàbrica (Font de l’Alba). L’import total de les contractacions és de 58.527 euros.

Les activitats, d’acord entre direcció, AFA i Educació

Com a novetat, enguany les adjudicatàries hauran d’acordar amb les direccions dels centres i amb els Serveis d’Educació les activitats a organitzar. A més, en alguns centres, el programa d’activitats es treballarà també amb les AFAs. “D’aquesta manera -ha explicat la regidora d’Educació, Teresa Ciurana- s’afavoreix el desenvolupament d’activitats que es puguin vincular al projecte educatiu de cada centre i als interessos de les famílies, donant valor a l’educació en el lleure, arrelant-la i vinculant-la al centre educatiu”. La regidora ha recordat que “un dels compromisos del Govern municipal recollits al Pla de Mandat és impulsar el projecte Patis Oberts i situar-lo en el marc del concepte Educació 360 o educació a temps complet. En aquest cas -ha explicat Ciurana- Patis Oberts representa l’ampliació dels espais de lleure de qualitat per tal que tothom, especialment els col·lectius més desafavorits, tinguin accés també a l’educació fora de les aules, com a eina de millora de l’equitat educativa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa