MónTerrassa
Els miraculosos efectes de la ceba per acabar amb la tos i la grip

L’intens fred d’aquesta setmana està col·lapsant els serveis mèdics per una onada de grip i de malalties respiratòries. Els continus canvis de temperatures debilitament el sistema immunològic. Encara que hi ha tractaments que acceleren la recuperació, també existeixen remeis casolans amb productes barats i fàcils d’aconseguir per controlar els símptomes.

Amb una important composició nutricional, la ceba es fa servir en centenars de menús i receptes medicinals. La ceba aporta una alta concentració de substàncies sulfuroses que li proporcionen propietats antibacterianes, antioxidants i antiinflamatòries que faciliten el tractament de moltes malalties. A més, aquesta verdura, té vitamina A i C que reforça el sistema immunitari, milloren la pell, i redueixen els riscos cardiovasculars.

Igualment la ceba té efecte diürètic, el que alleuja la retenció de líquids que inflama els teixits i és interessant contra les infeccions respiratòries, pel seu efecte expectorant i antiinflamatori. També és capaç de rebaixar els virus i bacteris relacionats amb la grip, l’amigdalitis i l’asma per la concentració de nutrients.

Entre els milers de remeis que existeixen, recomanem aquest preparat amb efectes antibiòtics per lluitar contra les afeccions respiratòries. Ingredients:

  • 2 cebes
  • 1 gran d’all
  • El suc d’una llimona
  • 1 cullerada de mel

Després de pelar les cebes i talla-les es posen a la liquadora o en la batedora i es mescla amb tots els ingredients. Si el suc surt massa pastós, es pot afegir aigua i s’ha de guardar en un recipient de vidre per consumir i ja ho pots veure fins a veure millorar les símptomes.

A més, la ceba també es pot utilitzar per millorar els episodis de tos severa tan per a nens com per a adults. Es tracta de deixar un bol amb la meitat d’una ceba al costat del capçal del llit i per les nits i respirar els compotsos que per si mateixa deixar anar.

Nou comentari

Comparteix