MónTerrassa
Els 15 nous autobusos ja circulen per Terrassa
  • CA
Els autobusos nous s’han presentat aquest divendres al Parc dels Catalans | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquest divendres a la tarda es posen en circulació els 14 nous autobusos que s’han adquirit per a renovar la flota i millorar el servei a Terrassa. Entre ells, n’hi ha 6 d’híbrids, 4 articulats (que estaran destinats a les línies circulars 8 i 9, dos de les línies amb més demanda) i 1 adaptat PMR. En total, els quatre lots representen una inversió de 4.348.180 euros. Els vehicles s’havien de construir expressament. Com a acte d’inauguració, el govern ha decidit que aquest dissabte, dia 14 de juliol, el servei d’autobusos serà gratuït per tal que la ciutadania els pugui provar i valorar.

La compra d’aquests vehicles suposa una important renovació de la flota de TMESA, formada per 65 vehicles. La incorporació dels 15 autobusos comporta la baixa dels 14 més antics. Els nous autobusos suposaran per als usuaris millores en comfort i seguretat (encara que aquesta està garantida per les revisions periòdiques a que se sotmeten els vehicles) i una substancial reducció de l’impacte ambiental del transport públic a la ciutat, perquè els vehicles que es compraran compten amb diversos avanços tecnològics per tal que siguin menys contaminants, i perquè els vehicles que es retiraran són els més vells i, consegüentment, els que contaminen més.

Un dels conductors d’autobús provant els nous vehicles | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Per primera vegada, la flota d’autobusos urbans de Terrassa incorporarà vehicles híbrids, és a dir, que combinen els motor dièsel amb la tecnologia elèctrica. Aquest tipus d’autobús s’engega elèctricament i el motor dièsel no arrenca fins que el vehicle no assoleix els 20 km/h. D’aquesta manera s’aconsegueix un important estalvi de consum de combustible i d’emissions (al voltant d’un 30% respecte un vehicle amb motor dièsel convencional), a més de reduir també el soroll: no només arrenquen en silenci sinó que les portes, el sistema de climatització, els frens i altres sistemes auxiliars s’activen també elèctricament, amb la qual cosa es redueix el soroll durant el trajecte.

Els ciutadans han pogut pujar abans de l’estrena als nous vehicles | Cristóbal Castro
El govern ha comprat sis autobusos híbrids | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Egarencs provant els nous autobusos híbrids | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Alan a juliol 14, 2017 | 14:37
    Alan juliol 14, 2017 | 14:37
    Un hibrid diesel es com si et pica un ou i et rasques el cap

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa