MónTerrassa
Eloi i Mada conviuen amb un lleó a casa seva
  • CA
Mada, Eloi i el lleó Simba passejant per la finca que tenen a Sant Jaume de Llierca | ACN

!--akiadsense-->

Una família de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) conviu amb un lleó, en Simba. Ell és un dels 30 animals que tenen a la seva finca situada als afores d’aquest municipi. El terreny té unes 10 hectàrees i 3 d’aquestes volen que les ocupi el felí. En Simba era un cadell que estava predestinat al món del circ. L’Eloi i la Mada el van adoptar com “la nineta” dels seus ulls, per fer realitat el seu projecte. Després de voltar pel món, la parella va decidir crear un santuari per a animals a la Garrotxa. A banda del lleó, hi tenen un toro, cavalls o dos mono pinzells. L’Eloi i la Mada, que viuen amb els seus fills, no descarten tenir un altre lleó com en Simba més endavant. Ells ressalten però que és una iniciativa privada i que el problema és sobretot econòmic.

La història d’en Simba havia de ser la d’un lleó que actuaria a circs de l’Europa de l’Est. Gràcies a l’Eloi i la Mada, aquest mamífer ara viu a Sant Jaume de Llierca. L’acollida d’aquest felí ha estat un pas més en el seu compromís amb els drets dels animals, segons asseguren. “Vam començar a Dubai fent-nos càrrec d’un cavall que era pell i os”, recorda l’Eloi. Ja a aquest país àrab, la parella va començar a desenvolupar un projecte de futur que volien fer a Catalunya i que recollís aquesta sensibilitat envers els animals.

Aquí, d’entrada, l’Eloi, la Mada i els seus fills es van establir a Terrassa en una granja-escola. Una primera parada, com expliquen, per preparar “el santuari o centre de rescat per a animals” que tenien ganes de crear. La parella encara no sabia on el faria quan els va sortir la possibilitat de fer-se càrrec d’en Simba. Era un cadell de lleó pensat per anar al món del circ a l’Europa de l’Est. Des d’aleshores, ells van començar a buscar on instal·lar-se amb els seus animals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa