MónTerrassa
El Vallès treballa amb un nou sistema tecnològic orientat a la gent gran que viu sola

El Consell Comarcal ha anunciat aquest dimarts el compromís de crear un òrgan de participació que dinamitzi les polítiques d’envelliment actiu. Ho ha fet davant els delegats i delegades de la gent gran de la comarca que van participar al darrer Congrés Nacional de la Gent Gran. La pandèmia de la COVID-19 ha posat encara de més manifest la necessitat d’incrementar les polítiques comarcals. En aquest marc, des del Consell es treballa en un projecte per a presentar a la convocatòria de fons europeus Next Generation i en accions per impulsar noves polítiques d’atenció. A la comarca, el 28’5% de la població més gran de 75 anys viu sola -21.000 persones- i 6.180 viuen en residències. Hem de poder generar projectes i actuacions per a garantir la qualitat de vida d’aquest col·lectiu”, ha dit la consellera de l’Àrea de Drets Socials del Consell Comarcal, Míriam Casaramona.

Un dels projectes que el Consell Comarcal treballa per a la convocatòria de Fons Next Generation EU és el projecte “Envelliment en dignitat” que vol implementar un sistema de monitorització en els habitatges de les persones majors de 80 anys per tal de preservar la seva independència, autonomia i qualitat de vida, retardant al màxim la seva arribada a centres d’atenció permanent.

El projecte vol combatre la soledat i la desatenció de les persones grans i augmentar el nombre de persones de més de 80 anys que volen residir a casa seva amb qualitat de vida garantida. També vol optimitzar recursos destinats a la dependència. Per tot plegat s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar als habitatges equips i sensors per donar suport a persones grans que viuen soles i connectar-ho a un centre operatiu de suport. El projecte s’està començant a desenvolupar per tal de concretar el tipus de tecnologia necessària i com es podria aplicar a la comarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa