MónTerrassa
El vaccinòdrom de Sabadell, amb servei a tot el Vallès, a punt per entrar a funcionar
  • CA

El proper dimarts 1 de juny entra en funcionament la pista Coberta d’Atletisme de Sabadell com a punt de vacunació massiva. A l’equipament, que donarà cobertura a tota la població de la Regió Sanitària Metropolitana Nord i que complementa els punts de vacunació actuals, es preveu que s’hi administraran entre 5 i 6 mil dosis diàries, tot i que els primers dies es començarà amb una capacitat inferior per assegurar el correcte funcionament dels circuits. La posada en marxa del nou servei comportarà tot un dispositiu de mobilitat per garantir la fluïdesa en l’accés i sortida de la Pista.

Pel que fa al servei d’autobús gratuït, s’articularà a través de la línia L15, que connectarà cada 15 minuts els serveis de bus urbà i interurbà, així com les estacions de Sabadell Plaça Major dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Sabadell Centre de RENFE, amb la Pista Coberta. D’altra banda, l’aparcament de l’esplanada adjacent a la Bassa es destinarà provisionalment a les persones que es desplacin per rebre la vacuna. Pel que es refereix als usuaris de la zona esportiva de Sant Oleguer, només hi podran aparcar les persones amb mobilitat reduïda. La resta d’usuaris únicament podran accedir en cotxe a l’esplanada per deixar o recollir infants que vagin a les activitats esportives, però no podran estacionar-hi. Cal dir que s’ha habilitat un aparcament provisional al costat de les Piscines Municipals Joan Serra.

Per tal de vetllar per la fluïdesa de la circulació i els accessos, s’habilitaran diferents punts de control. Hi haurà a disposició de la ciutadania els següents telèfons de contacte, per si cal consultar situacions especials o determinades casuístiques en relació amb l’accés o l’aparcament: tel. 93 745 33 24 o tel. mòbil: 616 440 123.

De dilluns a diumenge, sense interrupcions

El nou punt de vacunació massiva obrirà de dilluns a diumenge, de 8 h a 20 h, amb la possibilitat d’ampliar l’horari fins a les 22 h, si cal. El ritme de vacunació dependrà en tot moment de la quantitat de dosis disponibles. El punt disposarà inicialment de zona de recepció i acreditació, 4 mòduls de vacunació (amb 6 punts d’administració cadascun), 4 sales d’observació per a després de la vacuna i un espai per a l’atenció mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Si cal, el dispositiu està preparat per ampliar-se amb més punts de vacunació i d’espera.

Per garantir el procés de vacunació, cada dia hi haurà dos torns amb 85 professionals cadascun (administratius, infermeres i tècnics en cures auxiliars d’infermeria). “Tot el procés s’ha dissenyat per garantir la seguretat del pacient en tot moment”, ha assegurat Núria Prat, directora de l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS. Des de l’equipament, es donarà cobertura als municipis del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental, que són els que conformen la Regió Sanitària Metropolitana Nord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa