MónTerrassa
El Servei d’atenció a les dones va atendre 162 víctimes de violència masclista
  • CA

Gràcies a un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els ajuntaments de Terrassa i Sabadell, els serveis d’informació i atenció a les dones d’aquests municipis presten servei també a les dones de municipis veïns que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials. En total 5 municipis de l’entorn de Terrassa i 5 de l’entorn de Sabadell es beneficien d’aquesta col·laboració. El Consell Comarcal fa una aportació de 10.000 euros a cada cocapital per tal que es pugui garantir l’atenció a les dones dels municipis més petits. Aquest servei complementa les accions que es venen realitzant a nivell municipal i hapermès atendre 362 dones al total dels 12 municipis de l’Àrea Bàsica. Els municipis de Sant Quirze del Vallès i Castellbisbal realitzen l’atenció al propi municipi.

A més, s’han fet 1.577 consultes i 244 dones s’han derivat al servei d’atenció psicològica. Unes altres 147 dones han utilitzat el servei d’assessorament jurídic. S’han atès 162 casos de dones que estan patint situacions de violència masclista i es realitza seguiment del seu cas.

Des de Terrassa es dóna servei a les dones de Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. D’altra banda, des de Sabadell es dóna servei a Gallifa, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall i Sentmenat. Es tracta de serveis adreçats a dones de qualsevol edat i en qualsevol situació que puguin necessitar assessorament, suport o orientació. En aspectes laborals, de salut, habitatge, de formació, jurídics, de voluntariat, de conciliació, afectius… I també serveis específics per a la prevenció, la detecció i l’atenció en contra de la violència masclista.

A banda de l’aportació econòmica, el Consell també posa a disposició dels ajuntaments de les dues cocapitals el Servei de Traducció i Interpretació per a persones nouvingudes (SeTi) perquè les dones immigrades de la comarca puguin accedir als serveis d’atenció en igualtat de condicions. És un servei gratuït i confidencial que es presta per telèfon, correu electrònic ([email protected]) o presencialment a les nostre oficines del Consell Comarcal o en itinerància als municipis de menys de 20.000 habitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa