MónTerrassa
El propietari nomena la Generalitat hereva del Vapor Ros de Terrassa
  • CA
El Vapor Ros, en ple centre de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El Vapor Ros és un gran i antic edifici industrial del Centre de Terrassa, protegit com a bé cultural d’interès local, i un recordatori viu del passat de la ciutat, d’aquells indrets on se sentoen les llançadores i on passejaven amos i obrers. Terrassa Digital ha donat a conèixer una història de pel·lícula. El propietari va morir a l’estiu, solter i sense fills, i va deixar el vapor i dos edificis del Portal Nou a l’administració catalana.

És situat a la part sud de l’interior d’una gran illa de cases delimitada al nord pel carrer de la Font Vella; a l’oest pel carrer de l’Església (on hi ha la Casa Mariano Ros, residència dels propietaris del vapor contigu); al sud pel carrer del Portal Nou (de les naus del qual l’edifici està separat per un passatge estret, i on el Vapor Ros hi té una entrada secundària, al número 9 del carrer, al costat de la Casa Mariano Ros); i a l’est pels carrers del Racó (on té l’entrada principal) i del Puig Novell.

Com explica Terrassa Digital, “el govern català està en fase d’estudi de l’herència i els condicionants que hi pugui haver posat el propietari. Si l’accepta, haurà de decidir en els propers mesos què en fa d’aquests espais: llogar-los com fins ara, vendre’ls ja sigui parcel·lats o com un tot o cedir-los a l’Ajuntament, amb la corresponent contrapartida. El govern municipal ja ha traslladat al català que en voldria la cessió.”

Per Terrassa, gaudir d’aquests espais seria com un regal. El Vapor Ros, avui desaprofitat obre la porta a actuacions que fa anys resten en un calaix. Els milers de metres disponibles permetrien, amb algunes expropiacions, lligar el Vapor Nou amb el carrer de la Font Vella; esponjar tota la zona, aprofitar un edifici històric i industrial per múltiples usos, i contribuir a facilitar la dinamització del Vapor Gran. Les opcions són múltiples.

Interior de la nau, des de fa anys deshabitada | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laura a febrer 04, 2017 | 07:01
    Laura febrer 04, 2017 | 07:01
    Crec que l'expressió "està desaprofitat"no és gaire encertada, el primer pis és cert que està buit, però les plantes baixes fa més de vint anys que estan ocupats per empreses hi ha la reconeguda escola de teatre Acció Teatre, el gimnàs Tosca,i un restaurant vegetarià Damunt d'un Cel de Fil
  2. Icona del comentari de: Enka a febrer 04, 2017 | 16:47
    Enka febrer 04, 2017 | 16:47
    Es ven cert jo conec el Restaurant es bo
  3. Icona del comentari de: Carlos a febrer 05, 2017 | 09:23
    Carlos febrer 05, 2017 | 09:23
    https://issuu.com/hidrok/docs/pfc_porositat_urbana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa