MónTerrassa
El projecte ArtInfusions a l’escola Auró s’ampliarà el curs vinent amb noves propostes
  • CA

El projecte ArtINFUSIONS de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa i l’Escola l’Auró ha tancat aquest dijous el seu recorregut durant el curs escolar i tornarà el curs vinent amb noves propostes. Així ho ha anunciat la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, durant l’acte de cloenda. ArtINFUSIONS és una aliança entre l’Ajuntament de Terrassa i l’Escola Auró basada en la pràctica artística com a llenguatge transversal. El principal objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport a l’Escola Auró perquè desenvolupi un model educatiu singular, amb l’art com a fil conductor per assolir les competències del currículum escolar.

La tinenta d’alcalde ha valorat molt positivament els resultats obtinguts durant el primer curs i s’ha mostrat optimista de cara al futur: «Les activitats han anat en la direcció prevista: integrar l’expressió artística com a recurs didàctic, explorar nous mitjans d’expressió, adquirir noves habilitats i fomentar els valors inherents que aporten les arts visuals i la creació en el món educatiu» ha dit Ciurana, qui ha afegit: «volem anar més enllà i per això el programa comptarà amb més recursos que permetin arribar a més alumnat i avançar en la construcció d’un model educatiu que estic convençuda que serà molt engrescador i molt atractiu».

Alumnes del projecte ArtInfusions presentant el resultat | Rafel Casanona BCF

Novetats del curs 2021-2022

Entre les novetats previstes per al curs vinent, destaca la incorporació de TERRAoasi, un projecte transversal entre els Serveis Municipals d’Educació, Cultura, Joventut, Capacitats Diverses i Ciutadania, que posa en relació l’art, la pedagogia i el territori. També s’ampliarà la formació tècnica i metodològica del professorat de l’Escola Auró a l’Escola Art i Disseny de Terrassa. Les dues propostes que s’han dut a terme aquest curs tindran continuïtat el curs vinent: una nova artista visitarà l’escola per exposar la seva obra, explicar el seu procés de treball i, conjuntament amb el professorat, preparar activitats per a l’alumnat com a part de l’activitat acadèmica, com ha fet enguany Kerstin Hintz. Aquesta artista ha treballat durant el curs amb 84 infants de primer, segon i tercer de primària i amb el seu professorat.

També es repetirà el taller de ceràmica com a activitat extraescolar, a càrrec de la professora de l’Escola d’Art Susanna Ortega. Precisament, l’acte de cloenda ha consistit en la presentació dels resultats d’aquesta extraescolar. El taller de ceràmica s’ha impartit gratuïtament a la mateixa escola, en sessions setmanals d’una hora i mitja, durant dos mesos. Entre febrer i abril es va fer la primera edició i entre abril i juny, la segona. Un total de 39 alumnes de 6è de primària han seguit el taller. A més de conèixer la tècnica i els materials, l’alumnat ha treballat de manera transversal diferents continguts i conceptes del currículum educatiu de primària. L’activitat vertebradora de tot el taller ha estat l’elaboració d’un paviment fet de rajoles ceràmiques, on figura la frase «Quan ensenyar és un art, aprendre és un plaer». La frase l’han escollida conjuntament l’alumnat i el professorat, amb l’objectiu de recollir valors significatius per al centre.

Una altra línia del projecte que s’ha posat en marxa aquest primer curs ha estat la creació d’un lloc web amb informació i imatges de les obres i dels processos creatius. El disseny del web, que està a punt d’entrar en funcionament, ha anat a càrrec de Marina Quirós, alumna de Gràfica Interactiva de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa.

Direcció del centre, la regidora d’Educació i el director de l’escola d’Art i Disseny | Rafel Casanova BCF
Alumnes del projecte ArtInfusions presentant el resultat | Rafel Casanona BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa