MónTerrassa
El Pla Antiestigma de Terrassa inicia les seves accions amb el Festival CREAtivaMENT
  • CA

El Pla Antiestigma de Terrassa, que es va presentar el passat mes de maig, inicia les accions per combatre l’estigma vers la salut mental amb el Festival CREAtivaMENT, una cita que es tindrà lloc durant el mes d’octubre i que oferirà una programació de diverses activitats artístiques. L’eix central d’aquesta primera edició és el procés cocreatiu que posa en relació a persones amb i sense trastorn mental, de manera que a partir de la reflexió i el debat entorn l’estigma en salut mental treballin i presentin públicament expressions culturals que promoguin la presa de consciència i la transformació individual i col·lectiva.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el Festival, des de la Taula de Salut Mental de Terrassa, de la que en forma part l’Ajuntament, es posa en marxa un concurs per a la creació del logotip del CREAtivaMENT, que serà la imatge que representarà aquesta edició. La participació és oberta a qualsevol persona major de 18 anys que visqui a Terrassa. Els dissenys s’han de presentar en suport digital (jpg, png i/o pdf) amb una resolució de 300ppp i incloure el text “CREAtivaMENT”. S’hauran d’enviar per correu electrònic a l’adreça creada per la Taula de Salut Mental [email protected]. La data límit per enviar els treballs és el 15 de setembre de 2021 a les 13 hores.

Pla local de lluita contra l’estigma
El pla local de lluita contra l’estigma es va posar en marxa amb l’objectiu de canviar actituds i comportaments en relació a les persones que tenen un diagnòstic de salut mental i reduir, així, la discriminació que poden percebre aquestes persones. Segons la diagnosi realitzada a Terrassa l’any 2019, un 19% de les persones enquestades havien passat o estaven passant per algun problema de salut mental. El 28% de les persones enquestades estaven disposades a conviure amb una persona que hagi passat per aquesta experiència. Finalment, el 80% de les persones amb un diagnòstic de salut mental van afirmar haver patit discriminacions per aquesta raó. Les dades corroboren la voluntat del govern municipal de desenvolupar polítiques públiques i accions concretes de lluita contra l’estigma a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa