MónTerrassa
El Parc Natural renova la Carta Europea de Turisme Sostenible

Els parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac han sol·licitat a la Federació Europarc la renovació de l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) pel període 2021-2025. Ambdós parcs han aprovat una estratègia i programa d’actuacions pels propers quatre anys. El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac estan acreditats amb la CETS des de l’any 2011 i els parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix, des del 2017. Tots desenvolupen una estratègia turística sostenible elaborada i consensuada amb els agents implicats de la zona.

El Pla d’acció per al període 2021-2025 es va aprovar per unanimitat el 16 de febrer en el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que es va celebrar en línia. El document consta de set grans línies d’actuacions per garantir un desenvolupament turístic compatible amb la conservació del territori. Les línies d’actuacions en que es basa el pla d’acció de la CETS, són el suport a la protecció i conservació del patrimoni natural i cultural; Implicació del visitant en la millora de l’experiència turística; Impuls de l’economia local del sector turístic i complementaris; Reforç dels nuclis pel que fa a l’àmbit turístic; Foment de la cohesió territorial i social; Destinació turística sostenible, i, finalment, Governança participativa.

El Pla d’acció 2021-2025 és una proposta de treball col·laboratiu entre els diferents agents privats i públics que treballen i gestionen el territori del Parc Natural, i que s’ha portat a terme d’una manera participativa per tal que esdevingui una eina que involucri i facin seva tots els agents implicats. Durant el mes de març, els documents del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac van ser enviats a la Federació Europarc per a la seva aprovació definitiva i per procedir al tancament i auditoria del Pla d’acció anterior, per part de la Federació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa