MónTerrassa
El nou espai de l’Hospital de Terrassa: 800m2 per a pacients urgents i crítics
  • CA

GALERIA DE FOTOS DEL NOU EQUIPAMENT

L’Hospital de Terrassa ha posat en marxa un nou espai d’hospitalització polivalent de 800 m2, ubicat al costat del Servei d’Urgències. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, han visitat aquest dijous el dispositiu, que compta amb 28 llits equipats per atendre pacient urgent i crític amb utilització d’equipament mèdic de suport vital. També permetrà atendre a pacients d’urgències estables, pendents d’hospitalització o de curta estada d’urgències.

El nou espai polivalent està preparat per fer front a una alta demanda d’atenció, ja sigui per episodi de pandèmia o similar. “Amb aquesta actuació donem resposta a la COVID, però no només a la COVID. És un espai de futur, dissenyat pensant en les necessitats assistencials de tot el territori”, ha explicat la consellera Vergés. Ha subratllat que també servirà en cas de pressió a urgències o si cal reforçar els llits de crítics. “És un exemple de polivalència ben plantejada, de present i de futur”.

L’espai, fet amb pressió negativa, s’ha sectoritzat en dues parts, de 14 llits cadascuna, que permeten funcionar de forma independent segons les necessitats i tipologia de pacient, i fer actuacions de desinfecció dels dos espais i zones comunes sense necessitat d’afectar tots els espais a la vegada. Cada part disposa de 3 habitacions amb porta per a aïllaments. L’actuació, que ha de garantir una millor atenció sanitària als usuaris del Vallès Occidental, ha suposat una inversió de 2,7 M€ en el projecte i les obres d’adequació, més d’1,7 M€ d’equipament mèdic.

La consellera de Salut ha explicat que aquest nou espai de l’Hospital de Terrassa se suma als edificis polivalents que s’han obert als hospitals Pere Virgili, Germans Trias i Pujol, Arnau de Vilanova i Bellvitge, així com a les actuacions previstes a l’Hospital Taulí de Sabadell i l’Hospital de Granollers. “Estem treballant per enfortir el sistema públic de salut i adequar-lo a les necessitats”, ha assegurat.

Nou equipament polivalent a l’Hospital de Terrassa | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa