MónTerrassa
El Laboratori Municipal farà les analítiques ‘Recooperem: cuina per compartir’
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa i el Consell Comarcal del Vallès Occidental signaran un conveni de col·laboració per un termini de quatre anys perquè el Laboratori Municipal de Terrassa realitzi les analítiques del projecte «Recooperem: cuina per compartir». Es tracta d’un projecte de distribució d’aliments i reducció del malbaratament alimentari que consisteix en la recollida d’excedents d’àpats preparats i dels productes de primera necessitat de les empreses de restauració i alimentació, també de menjadors escolars, perquè siguin distribuïts a través dels bancs dels aliments entre les famílies de la comarca, gent gran depenent i persones transeünts que tinguin necessitats socials concretes.


El programa “Recooperem: cuina per compartir” compleix amb el vessant social, ja que atén als col·lectius més vulnerables perquè disposen d’àpats cuinats amb les màximes garanties sanitàries, i també mediambiental, perquè evita la recuperació de residus i el malbaratament alimentari.

Per aquest any, es preveu realitzar un total de 40 analítiques dels municipis adherits al projecte, com són Rellinars, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Viladecavalls, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. L’objectiu és ampliar el projecte en els municipis de la comarca. El Laboratori Municipal de Terrassa ja va fer aquest programa d’analítiques contemplades en les accions de prevenció sanitària i de protecció de la salut els anys 2015, 2017 i 2019. Aquest centre ofereix, des de 1986, suport analític en els àmbits de la protecció de la salut i de control del medi ambient. Pel que fa a la seguretat alimentària, fa un control analític microbiològic de mostres procedents de restauració col·lectiva i establiments minoristes (menjars preparats, productes càrnis, higiene de superfícies i analítiques d’aigües dels establiments). El sistema de gestió de qualitat està certificat segons la norma ISO 9001:2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa