MónTerrassa
El Govern municipal celebra l’aprovació de la Renda Garantida
  • CA

El Govern municipal celebra l’aprovació, per part del Parlament de Catalunya, de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania, una nova prestació social que ha de millorar les condicions de vida de les persones en situacions més desafavorides. La tinent d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Lluïsa Melgares, ha assistit avui a la sessió parlamentària en què s’ha debatut i votat la llei, fruit d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Melgares ha expressat la seva satisfacció per l’aprovació per unanimitat d’una llei que, ha dit, “millorarà amb tota seguretat la vida de moltes persones de la nostra ciutat que viuen sota el llindar de la pobresa, privats dels mitjans bàsics per portar una vida digna”. La Llei de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), que entrarà en vigor el proper 15 de setembre, comportarà que les persones que actualment perceben la Renda Mínima d’Inserció (RMI) passin a percebre aquesta nova prestació, amb una dotació econòmica més gran que la RMI.

A més, altres col·lectius que no tenien accés a la RMI podran també sol·licitar la nova RGC. La Llei té el seu origen en una ILP promoguda el 2011 amb la constitució d’una comissió per reclamar que es legislés el dret a aquesta prestació, contemplat a l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia. La comissió, que va recollir més de 120.000 signatures de suport entre la ciutadania, ha comptat amb la implicació de més de 70 entitats cíviques, col·legials, sindicals i polítiques i més de 50 ajuntaments, entre els quals el de Terrassa, que en el seu dia ja va manifestar el seu suport a la ILP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa