MónTerrassa
El Govern flexibilitza les mesures de contenció de la COVID-19

El Govern ha aprovat, en el marc del Procicat, algunes mesures que flexibilitzen les restriccions fixades en relació amb l’epidèmia de la COVID-19. Les mesures entraran en vigor el proper 14 de juny. S’elimina la cita prèvia per accedir a equipaments esportius interiors, es permeten els actes de finals de curs d’alumnat no universitari, i s’estableix l’assistència als estadis de les lligues professionals de futbol i bàsquet, en les condicions del Consell Superior d’Esports.

Les mesures aprovades són les següents:

 • Es substitueix la cita prèvia pel control d’accés i registre en la utilització d’equipaments esportius interiors. El sistema de la cita prèvia deixa de ser obligatori i pot substituir-se per un registre de persones que hi accedeixen, que permeti controlar l’aforament establert i la traçabilitat de contactes.
 • Es poden celebrar festes de final de curs i actes de graduació de l’alumnat no universitari amb mesures diferents segons si tenen lloc en espais interiors o exteriors.
  • Es recomana que tinguin lloc preferentment en espais exteriors, amb un màxim de 500 persones amb l’alumnat inclòs, sense obligació de seure i amb permís de consum i begudes en racions individuals.
  • En espais interiors, l’aforament màxim serà de 250 persones (alumnat inclòs) assegudes en grups de convivència separats per un seient buit. A més, es recomana que només hi participin els infants o joves del grup de convivència estable o bé, en espais ben ventilats, alumnat de diversos grups d’un mateix nivell acadèmic. No s’hi permet el consum d’aliments i begudes.
  • Els grups de convivència poden ser escolars (el grup d’infants que forma el grup educatiu durant el curs) i també els familiars d’aquells que conviuen sota el mateix sostre. Si hi participen les famílies, l’aforament no pot superar el 50% de la capacitat de la sala.
  • Tant en exterior com en interior, cada persona ha de disposar de 2,5 m².
 • S’estableix l’assistència de públic a les competicions d’àmbit estatal de futbol i bàsquet de caràcter professional en les condicions que determina el Consell Superior d’Esports.
  • Des de la setmana passada, el Consejo Superior de Deportes (CSD) va dir que aquestes competicions de la Lliga de futbol professional i ACB de bàsquet ja no havien de fer-se sense públic, sinó que s’autoritzen 1.500 per a futbol i 1.000 per a bàsquet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa