MónTerrassa
El Govern aixeca la prohibició de reunions de més de 10 persones
  • CA

Donada la situació epidemiològica, que el Govern estima que és actualment bona, s’ha decidit avançar en la desescalada. El Procicat ha aprovat aquest dimecres aixecar la limitació de 10 persones en les reunions socials. A partir de dilluns aquesta limitació passarà a ser una recomanació. La nova resolució afecta sobretot, però, l’oci nocturn. Les discoteques poden obrir a partir del 21 de juny. Les de més de 500 persones hauran d’usar un sistema de venda anticipada en el qual quedaran registrades les dades dels usuaris dels espais per poder fer traçabilitat durant un mes. Les discoteques ambb capacitat menor de 500 persones poden fer el registre per via manual. La distància de seguretat és d’1,5 metres, l’aforament és del 50% a l’interior. Els clients han de consumir asseguts en taules (de sis persones a dins, de 10 persones a fora), i es podria consumir a la barra si es manté la distància de seguretat d’1,5 metres.

La nova resolució permet obrir a partir del 21 de juny fins a les 3.30 hores. Les discoteques podran obrir fent ús de l’espai de ball, amb ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. Les mesures tenen una vigència de 15 dies però segons la situació epidemiològica es podrà revisar a l’alça o a la baixa. A les discoteques, els discjòqueis s’han de comprometre en enviar missatges clars sobre la necessitat de mantenir distàncies i mesures de seguretat com la mascareta.

El Govern ha reiterat aquest dimecres que està a favor de treure la mascareta en exteriors, però no té un protocol fet. De tota manera, la decisió inicial ha de ser a nivell estatal, ha dit en roda de premsa la secretària general de Salut, Meritxell Masó. Un altre dels àmbits als quals ha fet menció és la presnecialitat als centres de treball. Masó ha dit que a curt termini les persones que teletreballen “han de normalitzar la seva vida abans de l’estiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa