MónTerrassa
El fundador d’Amazon supera Bill Gates i passa a ser l’home més ric del món

7

Jeff Bezos destrona Bill Gates i es converteix en l’home més ric del món | EUROPAPRESS

L’empresari nord-americà Jeff Bezos s’ha convertit en l’home més ric del món, arrabassant aquest reconeixement a Bill Gates, segons reflecteixen les estimacions de la revista Forbes, que atribueix al fundador i conseller delegat d’Amazon.com una fortuna de 90.600 milions de dòlars (77.448 milions d’euros).

El ‘sorpasso’ de Bezos s’explica per la pujada de l’1,11% de les accions d’Amazon, en la qual l’empresari conserva una participació del 17%, mentre que els títols de Microsoft cotitzaven plans a Wall Street.

Segons les estimacions de Forbes, el patrimoni de Bill Gates se situaria en 90.100 milions de dòlars (76.992 milions d’euros), la qual cosa el manté folgadament per davant d’Amancio Ortega, que ocupava la tercera posició del rànquing amb una fortuna de 83.300 milions de dòlars (71.185 milions d’euros).

Amazon.com presentarà aquest dijous a tancament de mercat els seus comptes del segon trimestre, després que la seva capitalització borsària superés ahir per primera vegada el mig bilió de dòlars, incorporant-se a un ‘club’ del qual ja formen part gegants com Google, Apple o Microsoft.

Les accions d’Amazon.com, que actualment cotitzen en 1.066 dòlars, van aconseguir el passat 30 de maig per primera vegada des del seu debut fa 20 anys a Wall Street la barrera dels 1.000 dòlars, aconseguint una revaloració del 5.822% respecte als 18 dòlars del preu fixat per al debut borsari de la multinacional el 15 de maig del 1997.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa