MónTerrassa
El Consell Comarcal fa prevenció d’incendis a 18 municipis

El Consell Comarcal del Vallès Occidental durà a terme obres de prevenció d’incendis a 18 municipis de la comarca amb l’objectiu de millorar les infraestructures dins dels espais forestals i augmentar l’eficiència dels mitjans d’extinció en cas de foc forestal. Les obres de prevenció, que es licitaran aquest mes de desembre, i que es realitzaran durant l’any 2017, formen part del projecte reformat “Actuacions prevenció incendis forestals – anualitat 2015. Projecte Boscos Vallès 2012-2017”.

Amb aquestes obres es pretén facilitar la feina a les dotacions dels equips d’extinció, aconseguint que accedeixin al bosc amb més facilitat i seguretat, i intentant també reduir la velocitat de propagació de les flames.

Per tirar endavant el projecte s’han destinat al voltant de 400.000 euros. Aquests diners venen subvencionats per la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa de governs locals 2012-2015. El projecte engloba obres d’arranjament de camins, manteniment i millora de punts d’aigua i actuacions silvícoles destinades a mantenir, ampliar i obrir franges perimetrals al voltant d’urbanitzacions o a banda i banda de camins.

Aquest dimecres al migdia s’han presentat les obres de prevenció d’incendis en un dels punts on es realitzaran les actuacions, al municipi de Castellar del Vallès, a la zona de l’Era d’en Petasques. A l’acte hi han estat presents el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, acompanyat del president de la Comissió Informativa de Territori i alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbè.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha subratllat “l’important paper que té el Consell Comarcal de vetllar i preservar el patrimoni natural que tenim a la comarca. L’objectiu d’aquest projecte és abaixar el risc d’incendis per tenir millors condicions forestals de cara a l’estiu”. També ha agraït “la col·laboració dels ADF, que voluntàriament es preocupen per preservar els espais forestals i que fan una feina molt important als boscos”.

El president de la Comissió Informativa de Territori i alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbè, ha posat de manifest que “al Consell Comarcal no es feien actuacions d’aquest estil des de 2008”, destacant “la importància d’aprofitar aquesta injecció de recursos subvencionats per part de la Diputació de Barcelona”. “ A petició del Consell d’alcaldes es va creure interessant destinar un ajut de la Diputació de Barcelona a aquesta qüestió”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix