MónTerrassa
Terrassa intensificarà les inspeccions a les ‘mares de dia’ 
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa un equip tècnic que intensificarà les inspeccions a centres de suport familiars, llars de criança i ‘mares de dia’ per detectar eventuals irregularitats en aquests serveis, informa ACN. L’anunci l’ha fet la regidora de Promoció Econòmica, Núria Marín, responent una pregunta de Ciutadans, en el ple municipal ordinari del mes d’octubre, que s’ha celebrat aquest divendres 28 al raval de Montserrat.

Val a dir que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha detectat “irregularitats molt greus” en un negoci de Terrassa que actua com a ‘mare de dia’, amb més de 30 infants a càrrec i amb diverses educadores contractades, motiu pel qual n’ha ordenat el tancament.

Les 24 escoles bressol privades de la capital egarenca s’han unit, per primera vegada, per mostrar el que consideren irregularitats en relació amb la primera etapa d’educació infantil (0-3 anys). Han parlat amb la Síndica de Terrassa, i s’ha decidit obrir un greuge, “per aspectes que posen en dubte el compliment de la normativa i els drets dels infants”, reblen. Aquest document, signat per les direccions de totes les escoles, amb la signatura també de l’Associació Catalana de Llars d’infants i la Coordinadora d’Escoles Bressol, ha estat enregistrat a dia 26 d’octubre de manera oficial, però el dimecres dia 2 de Novembre, a les sis de la tarda, es farà un acte oficial a la sala d’actes de la Masia Freixa.

Proposta de criteris d’actuació per a aquestes activitats dedicades a la cura de mainada de 0 a 3 anys

El govern municipal també ha dit que elaborarà una proposta de criteris d’actuació per a aquestes activitats dedicades a la cura de mainada de 0 a 3 anys, que ara es troben en un buit legal. Respecte l’informe del Departament d’Educació en què demanava a l’Ajuntament que tanqués una ‘mare de dia’ s’ha requerit consultar l’informe tècnic.

Marín ha detallat que aquesta ‘mare de dia’ va respondre a Educació que la seva activitat era de Centre de Suport Familiar i que complia totes les condicions exigides com a tal. Educació va insistir a l’Ajuntament sobre el seu tancament i el consistori ha requerit ara a la Generalitat tot l’informe abans de prendre cap mesura, segons ha explicat Marín al Ple.

Davant el buit legal en què es troben aquestes activitats alternatives a les llars d’infants, el govern també ha dit que demanarà a la Generalitat celeritat per definir un marc normatiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa