MónTerrassa
Terrassa actualitza el preu del menú escolar i el situa en 6,23 euros
  • CA

Terrassa ha procedit a actualitzar el preu del menjador escolar per al curs 2022-23, i com a resultat de mitjana, el menú sortirà a 6,23 euros per dia i alumne. Així s’ha aprovat en una Junta de Govern Local Extraordinària que ha tingut lloc aquest divendres, dia 5 d’agost, en la qual s’ha decidit donar el vistiplau a la petició de l’empresa concessionària, Serhs Food Area SL, d’incrementar el cost del servei per ajustar-se a l’increment dels preus de les matèries primeres i productes alimentaris utilitzats en al confecció dels menús.

Serhs Food Area SL, durant el curs escolar 2021-2022 va cobrar el preu del menú a 6,02 euros/alumne/dia, IVA inclòs. Amb la nova regularització de preus, basada en la darrera resolució del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les tarifes per menú queden d’aquesta manera:

– per aquelles escoles que tenen un espai de migdia de 2,5 hores en 6,23 euros/alumne/dia, IVA inclòs. Això suposa un increment de 0,21 euros/alumne/dia, IVA inclòs el preu del menú.

– per aquelles escoles que tenen un espai de migdia de 2 hores en 5,87 euros/alumne/dia, IVA inclòs. Això suposa que s’ha de disminuir en 0,15 euros/alumne/dia, IVA inclòs el preu del menú.

Una regulació a tot Catalunya

Malgrat l’increment que suposarà en la majoria dels casos el menú diari escolar, encara no s’arriba al topall màxim per als centres públics marcar per Ensenyament, que es troba en 6,54 € euros/alumne/dia IVA inclòs (per 2,5 hores); i de 6,18 euros/alumne/dia, IVA inclòs (2h). Recordem que l’any passat, la Conselleria va apujar el topall de 13 cèntims al mes per estudiant, després d’haver mantingut congelat el preu màxim en 6,20 euros des del curs 2008-2009.

I és que des de les empreses subministradores del servei recorden que no només puja l’IPC dels productes servits al menjador i del consum energètic que suposa transportar-los i cuinar-nos. També s’ha encarit el servei pròpiament dit, perquè els monitors i monitores cobraran una mica més gràcies a un nou conveni laboral. Quatre anys de congelació salarial i la inflació havien abocat els professionals d’aquest sector a una gran precarietat amb sous pròxims al mínim professional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa