MónTerrassa
Nou servei d’audioguies i signoguies per visitar la Seu d’Ègara de Terrassa
  • CA

La Seu d’Ègara de Terrassa ofereix un nou servei d’audioguies i signoguies per als visitants. Des d’aquesta setmana, el Museu de Terrassa inclou aquesta opció per a la ciutadania, que permet resseguir i descobrir el conjunt monumental acompanyat de la veu d’un expert. Inclou 14 pistes d’àudio i té una durada aproximada de 45 minuts. Es pot trobar disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

El mateix contingut que es recull a l’audioguia també està adaptat en una signoguia disponible en llengua de signes catalana que el Museu de Terrassa posa a disposició de les persones sordes o amb discapacitat auditiva. Es tracta d’un dispositiu electrònic portàtil que, a través de vídeos en llengua de signes i subtitulat, proporciona informació de la visita. Els continguts, responsabilitat de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, són descarregables a través de l’aplicació de VisitMuseum de forma que les persones que visitin la Seu podran accedir a aquests recursos de manera gratuïta a través del seu telèfon mòbil.

Història i singularitat de la Seu d’Ègara

Amb la incorporació d’aquest nou recurs les persones usuàries podran descobrir la història de l’equipament i la singularitat d’alguns dels seus elements artístics, com les pintures murals del segle VI. D’aquesta manera, podem comprendre millor i identificar in situ, elements de diferents èpoques, com ara, l’impluvium romà, el baptisteri, la basílica o la catedral episcopal. Descobrir el significat dels retaules o meravellar-nos amb les pintures i la història que s’hi amaga al darrera.

El nou servei d’audioguies i signoguies s’ha incorporat com a nou recurs amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat sensorial de l’equipament i de posar al servei del públic nous continguts fruit de la recerca feta en els darrers anys a la Seu d’Ègara.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras destaca que: “Es tracta d’una iniciativa alineada amb el segell GAS (Gènere, Accessibilitat, Sostenibilitat) que volem implantar en totes les accions culturals impulsades a Terrassa. I tal i com ja hem fet en altres equipaments culturals com el Teatre Principal o l’Alegria, amb la incorporació d’aquests nous recursos volem facilitar l’accés al patrimoni i a la cultura a tothom i, molt especialment. a aquelles persones que no sempre ho tenen fàcil per accedir a l’oferta cultural que es programa a la ciutat”.


Ja disponibles les audioguies i signoguies a la Seu d’Ègara | Alex Rebollo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa