MónTerrassa
Nou escoles i instituts de Terrassa retiren deixalles de l’entorn natural
  • CA

Nou escoles i instituts de Terrassa retiraran deixalles de l’entorn natural. Forma part de la campanya “Let’s Clean Up Europe!” que s’està duent a terme a diferents municipis d’arreu del continent. Aquesta acció, impulsada per la Comissió Europea, busca sensibilitzar la població sobre la quantitat d’escombraries que es llencen “de manera indiscriminada” a boscos, lleres, rius o platges.

A Terrassa, la iniciativa compta en aquesta nova edició amb la participació de les escoles Creixen, Vedruna Vall, Ramon Pont, Cingle i Col·legi Martí, i els institut Ègara, Can Roca, Les Aimerigues i Jaume Cabré. Tanmateix, l’activitat també està oberta a la participació ciutadana, ja que figura dins la programació del Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB).

La primera acció ha tingut lloc ja aquest matí de divendres, on l’alumnat s’ha dispersat en diferents punts per procedir a la retirada de residus: l’escola el Cicle s’ha desplaçat fins a la zona del Can Viver de Torrebonica; l’escola Ramon Pont ha estat al torrent de la Betzuca, mentre que l’institut Jaume Cabré ha anat a la zona de Font de la Grípia.

Aquest divendres a la tarda, ha estat el torn dels estudiants de l’escola Vedruna Vall, els quals faran una activitat un xic diferent: el plogging, o el que és al mateix, una recollida de residus mentre vas corrent. El trajecte: de l’escola fins a la riera del Palau. L’objectiu no és arribar el primer sinó aplegar una bona quantitat de deixalles amb el mínim temps possible. Diumenge serà el torn de l’Institut Can Roca, que centraran els seus esforços en els camins de l’Anella Verda i de la riera del Palau.

Recollida ciutadana

Al llarg d’aquesta setmana, alumnat de l’Institut Ègara, acompanyats per usuaris de Prodis, van ser a la riera de les Arenes; mentre que els alumnes de l’Institut Les Aimerigues van ocupar-se del parc del carrer d’Icària amb els voltants de l’institut; i els de Creixen de la zona boscosa pròxima al carrer del País Basc.

Les accions continuaran la setmana vinent, amb el Col·legi Martí el dijous, dia 12, a la zona de Mossèn Homs, i el CIAB l’ha previst al matí del diumenge, dia 29. En aquest cas, cal confirmació prèvia al telèfon 93 785 54 61. Altres organismes que s’han sumat en aquesta campanya són el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i el servei del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Totes les neteges es fan en diferents punts del nostre entorn natural i es poden consultar a través de la pàgina web dels organitzadors.

Les deixalles recollides són posteriorment separades per tipologies, per tal de facilitar-ne el seu reciclatge. Al final de la jornada, les persones voluntàries calculen el volum de residus retirats i els pesen. Els organitzadors de cada acció disposen d’uns qüestionaris de valoració, on han de registrar les dades relatives a la quantitat de residus recollida, a la tipologia de les deixalles i a la participació. Una informació que després lliuren a l’Agència de Residus de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa