MónTerrassa
El Govern reivindica des de Terrassa el “model d’èxit” de l’escola catalana

El Govern de la Generalitat ha reivindicat des de Terrassa l’escola catalana com a “model d’èxit” i de “consens de país”. Ho ha fet aquest divendres dia 15 de setembre a l’escola Francesc Aldea en una visita que ha comptat amb la presència de la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i la consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, acompanyant diversos cònsols acreditats a Catalunya. Juntament amb el centre escolar terrassenc, també han fet parada a l’Escola La Muntanyeta de Barcelona. Els dos centres han servit per fer conèixer als representants institucionals el model d’escola catalana, i han pogut explicar els seus projectes educatius i ensenyar les seves instal·lacions.

Aquesta sortida s’emmarca en el programa temporal de suport al cos consular a Catalunya del Govern català, que té per objectiu establir relacions de confiança i de treball assídues amb els governs estrangers a través de les seves representacions a Barcelona, així com teixir aliances i promoure la col·laboració i l’impuls de la llengua catalana, també internacionalment. A més, la voluntat és fer conèixer de primera mà les potencialitats de Catalunya per mitjà de visites a instal·lacions i equipaments d’arreu del país i de tots els sectors.

Atacs i menyspreus al model d’escola catalana

La consellera Serret ha explicat, en declaracions fetes des de l’escola de Barcelona i recollides en un comunicat, perquè considera “indispensable” aquestes visites a diferents sectors del país acompanyant els cònsols. Creu que el fet que “coneguin de primera mà el sistema educatiu català i, especialment, el model d’immersió lingüística”, és un valor afegit i una manera d’aproximar-se a com és la societat catalana a través d’un “model d’èxit i que respon a aquest gran consens de país”. Serret ha afegit que és justament amb aquest model que “som capaços de construir una societat més cohesionada, amb més igualtat d’oportunitats per a tothom i més pròspera”. Per últim, la consellera ha volgut deixar clar que “malgrat que hi ha hagut intents d’atacar i de menystenir el model d’escola catalana, des de les institucions, però també des del conjunt de la comunitat educativa, continuarem reivindicant aquest model d’èxit”.

Per la seva banda, la consellera Anna Simó ha ressaltat el trilingüisme que impera a l’escola catalana i com es potencia perquè els infants aprenguin com més idiomes millor: “volem que els nostres alumnes coneguin almenys tres llengües: el català, el castellà, l’anglès o una altra llengua estrangera, i l’aranès a l’Aran”. Simó ha recalcat però la importància de continuar protegint el català i fomentar-se l’ús davant de la resta de llengües més potents: “Volem que el català sigui la llengua que es pugui parlar arreu i que no sigui minoritzada. La volem en condició d’igualtat amb les altres llengües. Per això l’escola és tan important, per donar la igualtat d’oportunitats als nostres alumnes”, ha declarat.

Les conselleres Serret i Simó han visitat l’Escola La Muntanyeta de Barcelona amb el cos consular per fer-los conèixer el model d’escola catalana | Gencat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa