MónTerrassa
Un fòrum definirà els reptes de futur de Terrassa Aprèn
  • CA

L’Ajuntament organitzarà el proper 22 de novembre un fòrum ciutadà amb l’objectiu de definir els reptes de futur i la millor governança del projecte educatiu Terrassa Aprèn, en el qual s’espera comptar amb la participació de totes aquelles persones interessades en l’educació a la ciutat. En la jornada, que tindrà lloc al Vapor Universitari, es presentaran els resultats del procés participatiu desenvolupat durant els darrers mesos i es formularan propostes per a la governança i futur del projecte, mitjançant la creació de nous grups de treball que formulin nous reptes.

La jornada començarà a les 17.30 h amb la benvinguda institucional, a càrrec de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; la secretaria general de Transformació Educativa de la Generalitat de Catalunya, Núria Mora; i el diputat de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs. A continuació, el professor de Sociologia de l’Educació de la UAB Xavier Bonal, pronunciarà la conferència ‘L’èxit educatiu, equitat i entorn’. Tot seguit, es presentaran els resultats dels grups de treball de Terrassa Aprèn. La cloenda anirà a càrrec de la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, qui parlarà del paper dels municipis en l’èxit educatiu.

Projecte impulsat per l’Ajuntament a principis de 2022

Terrassa Aprèn és un projecte impulsat per l’Ajuntament a principis de 2022, amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb la finalitat d’implicar tota la ciutat en l’educació, entesa com a motor de canvi i progrés social, creant dinàmiques de
col·laboració permanents entre tots els agents. El punt de partida del projecte és la revisió del Projecte Educatiu de Ciutat de Terrassa (TPEC) de 2003, amb la voluntat d’integrar noves perspectives, adaptar-se al panorama actual i esdevenir un fòrum de participació i deliberació contínua.

El projecte va arrencar amb una primera diagnosi tècnica i ha avançat al llarg de l’any amb jornades per a professionals dels serveis municipals (gener), per a les entitats de la Xarxa Terrassa Educa (març) i, a partir del maig, amb la creació de
grups de treball formats per professionals de l’educació, personal tècnic de l’Administració, membres d’entitats, representants d’AFAs i altres agents. Aquests grups han abordat per separat diferents reptes durant les seves trobades, i ara presentaran els resultats del seu treball al fòrum ciutadà que tindrà lloc el 22 de novembre, on es proposaran nous grups de treball i s’acordarà elevar les propostes pertinents al Consell Escolar Municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa