MónTerrassa
L’estudiant terrassenc Jan Blàzquez guanya el 19è concurs de la Carpeta UPC
  • CA

L’estudiant Jan Blànquez, terrassenc de 20 anys del grau d’Enginyeria en Tecnologies Industrials de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha guanyat el 19è concurs de la Carpeta UPC. La seva proposta, titulada “Perspectives” ha estat la més votada per la comunitat universitària amb un total de 1.021 vots. Així doncs, el disseny de Blàzquez estarà plasmat a la carpeta de la universitat del curs vinent, que duran més de 30.000 estudiants.

Blànquez explica que “el meu disseny no té una significació especial”. “Vaig començar a treballar segons em venien idees al cap. La veritat és que em fascina el món impossible que va crear Maurits Cornelis Escher, l’artista holandès de les  arquitectures impossibles i els espais paradoxals en tres dimensions. També sóc jugador del videojoc ‘Monument Valley’, amb el que el jugador es troba amb geometries inversemblants i espais fantàstics que pot canviar per resoldre les dificultats en què es troba.” 

L’estudiant de l’ESAIAAT Jan Blàzquez | ESEIAAT

El procés creatiu que va seguir aquest estudiant d’enginyeria en tecnologies industrials es va generar amb  “una primera idea, que es va mantenir fins al final, però amb diferents versions, amb canvis de colors; finalment vaig optar per l’última” afirma.

“Vaig aprendre amb un de vectorial únicament per fer la carpeta”

El guanyador del disseny de la carpeta UPC per al curs 2022-23 confessa no haver fet mai cap disseny. De fet, segons afirma ell mateix, “no sabia utilitzar els programes més coneguts de dissenys i vaig aprendre amb un de vectorial únicament per fer la carpeta i presentar-me al concurs”.

Pel que fa al seu futur professional, comenta que “tot i que no em tanco a res, en un principi no tinc pensat dedicar-me al disseny; espero poder dedicar-m’hi a l’enginyeria en qualsevol de les seves àrees. La meva formació és molt transversal i m’és igual l’àmbit on treballi en un futur. El que tinc clar és que vull treballar d’enginyer” conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa