MónTerrassa
La cantata La Clika portarà més de mil alumnes al Teatre Principal
  • CA

La cantata de la Clika portarà més de mil alumnes al Teatre Principal de Terrassa. Els dies 25 i 26 de maig, els infants i els músics pujaran dalt de l’escenari per representar cançons que han estat treballant durant tot el curs. Al llarg dels dos dies es faran quatre sessions, durant les quals passaran un total de 25 escoles (1.116 nens i nenes) repartits de la següent manera:

El dia 25 a les 11h del matí, on hi participaran les escoles El Vallès, Marià Galí, Andersen, La Nova electra, Josep Ventalló, Ramón y Cajal, Delta, Isaac Peral i Lanaspa Giralt. En total sumaran 278 alumnes. Més tard, a les 16h ho faran els centres Roc Alabern, L’Avet, Maria Auxiliadora, Sala i Badrinas i Enxaneta, que reuniran 252 nens i nenes.

El dia 26 també hi haurà dos passis més. A les 11h del matí, on hi participaran alumnes de Sant Llorenç del Munt, Auró, Lumen, Agustí Bartra, Abat Marcet i Petit Estel – La Nova, els quals reuniran un total de 284 alumnes. I l’últim i quart passi a la tarda amb 302 nens i nenes de les escoles Pere Viver, La Roda, Pia de Terrassa, Bisbat d’Ègara, Rellinars.

11 cançons de Xiula, Gertrudis i XerrameQ

La Clika és un projecte impulsat per Cases de la Música que pretén generar afició per la música, treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat i alhora estimular el ritme i la coordinació dels infants a través de coreografies senzilles. Aquesta, consisteix en l’aprenentatge escolar d’una cantata que és interpretada pels alumnes de Cicle Inicial de Primària a final de curs en múltiples teatres del territori. Mestres i infants treballen conjuntament les cançons de la cantata per tal d’interioritzar l’univers musical i de valors creat per La Clika, un grup d’alumnes de 2n de l’Escola El Rusc.

La cantata es composa d’11 cançons composades i creades per components de grups com Xiula, Gertrudis o XerrameQ i que parlen de valors com l’autoestima, l’amistat, l’ecologisme, la igualtat de gènere o la cooperació. Actualment hi participen 82 escoles de 13 poblacions diferents de tota Catalunya. Des de La Clika es proporcionen materials pedagògics orientats a mestres i alumnes per tal de facilitar l’aprenentatge de les cançons i les coreografies, que aquest any a causa de la situació sanitària molts han estat en línia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa