MónTerrassa
Alumnes d’ESO d’11 instituts de Terrassa participen en el Campus Ítaca

Alumnes d’ESO d’onze instituts de Terrassa participaran en el Campus Ítaca. La divuitena edició d’aquest projecte, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a través de la Fundació Autònoma Solidària, acollirà de manera gratuïta un total de 55 alumnes (28 noies i 17 nois). El conveni entre Ajuntament i Fundació es remunta a l’any 2004, i permet a mig centenar de joves de la ciutat gaudir d’un Campus especial.

Aquesta edició de 2022 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 27 de juny fins al 5 de juliol, hi participarà l’alumnat dels Instituts Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart. Al segon torn, del 7 al 15 de juliol participarà l’alumnat dels instituts Terrassa, Can Jofresa, Jaume Cabré, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues.

Mantenir l’interès en la formació

Adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d’ESO, el campus iniciarà el pròxim dia 27 i té com a principal objectiu despertar el seu interès perquè, un cop acabada l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, donin continuïtat a la seva formació postobligatòria oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular.

El regidor d’Universitats, Pep Forn, ha explicat que: “Un dels objectius del Servei d’Universitats és treballar per incentivar els i les joves a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria. El Campus Ítaca és una bona iniciativa perquè entrin en contacte amb la universitat i coneguin totes les opcions de futur vinculades a l’oferta educativa”.

Com en anteriors edicions, s’han seleccionat aquells ajuntaments propers a la Universitat Autònoma de Barcelona i que formen part de la Regió Sanitària Barcelona Àmbit Metropolità Nord, com és el cas de Terrassa. Per garantir la seguretat dels i les joves durant la seva participació al Campus es mantindran els grups bombolla segons els itineraris dels autocars durant totes les activitats i s’establiran limitacions pel que fa a les interaccions entre els diferents grups participants. Amb l’objectiu d’afavorir i estrènyer els vincles entre els i les monitores i l’alumnat es faran pícnics a l’aire lliure i s’ampliaran les hores d’activitats durant les tardes.

El Campus Ítaca és un projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària i que compta amb el suport econòmic del Banc de Santander i la UAB, així com de consells comarcals i ajuntaments del territori. Tot l’alumnat dels centres que hi participen poden optar a les Beques Salari Ítaca-Banc de Santander.

Nou comentari

Comparteix