MónTerrassa
Alumnes d’ESO d’11 instituts de Terrassa participen en el Campus Ítaca
  • CA

Alumnes d’ESO d’onze instituts de Terrassa participaran en el Campus Ítaca. La divuitena edició d’aquest projecte, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a través de la Fundació Autònoma Solidària, acollirà de manera gratuïta un total de 55 alumnes (28 noies i 17 nois). El conveni entre Ajuntament i Fundació es remunta a l’any 2004, i permet a mig centenar de joves de la ciutat gaudir d’un Campus especial.

Aquesta edició de 2022 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 27 de juny fins al 5 de juliol, hi participarà l’alumnat dels Instituts Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart. Al segon torn, del 7 al 15 de juliol participarà l’alumnat dels instituts Terrassa, Can Jofresa, Jaume Cabré, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues.

Mantenir l’interès en la formació

Adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d’ESO, el campus iniciarà el pròxim dia 27 i té com a principal objectiu despertar el seu interès perquè, un cop acabada l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, donin continuïtat a la seva formació postobligatòria oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular.

El regidor d’Universitats, Pep Forn, ha explicat que: “Un dels objectius del Servei d’Universitats és treballar per incentivar els i les joves a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria. El Campus Ítaca és una bona iniciativa perquè entrin en contacte amb la universitat i coneguin totes les opcions de futur vinculades a l’oferta educativa”.

Com en anteriors edicions, s’han seleccionat aquells ajuntaments propers a la Universitat Autònoma de Barcelona i que formen part de la Regió Sanitària Barcelona Àmbit Metropolità Nord, com és el cas de Terrassa. Per garantir la seguretat dels i les joves durant la seva participació al Campus es mantindran els grups bombolla segons els itineraris dels autocars durant totes les activitats i s’establiran limitacions pel que fa a les interaccions entre els diferents grups participants. Amb l’objectiu d’afavorir i estrènyer els vincles entre els i les monitores i l’alumnat es faran pícnics a l’aire lliure i s’ampliaran les hores d’activitats durant les tardes.

El Campus Ítaca és un projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària i que compta amb el suport econòmic del Banc de Santander i la UAB, així com de consells comarcals i ajuntaments del territori. Tot l’alumnat dels centres que hi participen poden optar a les Beques Salari Ítaca-Banc de Santander.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa