MónTerrassa
Una escola vinculada a l’Opus canviarà part de l’uniforme de les alumnes

Vuit escoles catalanes vinculades a l’Opus canviaran part de l’uniforme de les alumnes i incorporaran la faldilla-pantaló. Són totes les que pertanyen a la Institució Familiar d’Educació, que abans segregaven per sexe, i entre les quals s’hi troben la Institució Airina de Terrassa, La Farga de Sant Cugat del Vallès, Les Alzines de Girona i la Institució Lleida d’Alpicat, entre d’altres.

Segons ha avançat l’Ara, el canvi s’emmarca en una unificació de l’uniforme a totes les escoles de la Institució, que es farà efectiu a partir del curs que ve i passarà a ser obligatori el setembre del 2026. La faldilla escocesa passarà a incorporar un pantaló i també tindrà la part superior més ampla, per tal d’evitar que les estudiants la dobleguin i els quedi més amunt dels genolls.

La notícia s’ha donat a conèixer després que l’escola Les Alzines de Girona informés en un comunicat signat per la directora del centre de “la unificació de l’uniforme a totes les escoles de la Institució”. Aquesta escola ha estat l’única que ha fet pública la notícia a través de la seva web. La Institució Airina de Terrassa, per la seva banda, no ha fet cap comunicat al respecte.

L’escrit explica que el canvi farà referència a la clàssica faldilla escocesa que portaven les alumnes, que ara passarà a ser faldilla-pantaló. Precisament, Les Alzines era un dels centres que segregaven per sexe, però, a partir del curs passat, ja va incorporar nens a les aules d’ESO. Segons recull l’Ara, precisament, algunes famílies atribueixen la incorporació de la faldilla-pantaló al pas a l’ensenyament mixt a secundària.

Al comunicat, Les Alzines també explica que a partir del moment en què s’implanta un canvi en la uniformitat, no passa a ser obligatori fins al cap de dos anys. “Per tant, en aquest cas, fins a finals de setembre del 2026 no serà obligatori l’ús del nou uniforme”, conclou l’escrit.

A part de l’Airina de Terrassa i Les Alzines de Girona, aquest canvi d’uniforme també s’aplicarà a vuit escoles més d’arreu de Catalunya. Les altres escoles afectades seran La Farga de Sant Cugat del Vallès; La Vall de Bellaterra; la Institució Lleida d’Alpicat; la Institució Tarragona de Constantí i La Canonja; la Institució Igualada de Jorba; i la Institució Mallorca, de Palma de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa