MónTerrassa
La 3a edició de Passaport Edunauta duplica el nombre d’alumnes participants
  • CA

El projecte Passaport Edunauta ha donat el tret de la sortida a la seva tercera edició amb gairebé 460 alumnes participants, el doble d’alumnes que el curs passat. Es tracta d’un projecte d’ampliació d’oportunitats educatives que fa els infants aprenguin fora de l’escola. Avui s’ha dut a terme l’acte de lliurament dels diplomes per a l’alumnat que va participar-hi el curs passat i el lliurament dels passaports per al curs 2022-2023 amb l’alcalde, Jordi Ballart, i la regidora d’Educació, Teresa Ciurana.

Un total de cinc centres participen en aquesta iniciativa: Joan Marquès i Casals, Roser Capdevila, Liceo Egara, Ramon Pont i Salvador Vinyals i Galí. El curs passat eren 244 alumnes de cinquè, però enguany s’incorpora l’alumnat de sisè de les cinc escoles, que fa que la xifra arribi fins a 457 alumnes.

L’alumnat i les famílies dels centres tenen un catàleg amb propostes d’activitats per fer a casa i un altre a diferents localitzacions de la ciutat, anomenades “destinacions d’aprenentatge“. Moltes d’aquestes destinacions corresponen a serveis, entitats o empreses que tenen acords amb l’Ajuntament per facilitar l’accés de l’alumnat a les seves activitats. Enguany, s’han
incorporat al projecte noves destinacions d’aprenentatge, com ara les biblioteques municipals o entitats com el Club de Ball Esportiu Impuls.

Acte d’inauguració de la nova edició Passaport Edunauta | Ajuntament de Terrassa

La importància de l’aprenentatge fora de l’escola amb Passaport Edunauta

Per Ballart, el projecte Passaport Edunauta és “una manera de descobrir que fora de l’escola també podem aprendre moltes coses“. Ha destacat “la importància de vincular el coneixement adquirit a l’aula amb les activitats que ens ofereix l’entorn per créixer des dels nostres carrers i des dels nostres barris”. Ciurana ha recalcat que amb aquest projecte es redueix la bretxa entre els infants que no fan extraescolars i que es troben “en situació de desavantatge”.

Més sobre el Passaport Edunauta

Passaport Edunauta és “un projecte d’ampliació d’oportunitats educatives i d’acreditació dels aprenentatges fora de l’escola” dissenyat per la Cooperativa +Educació amb el suport de la Fundació Jaume Bofill, iniciat el curs 2020-2021 a diferents ciutats de Catalunya, exposen en un comunicat. “El projecte es basa en un passaport físic on els infants van registrant una sèrie d’activitats educatives fora de classe a través de les quals es treballen competències transversals”.

Els passaports es lliuren a principi de curs i són vàlids fins al curs següent, per tal que l’alumnat pugui també acreditar els aprenentatges fets durant les vacances d’estiu. Al principi del curs següent se celebra l’acte de graduació, en què l’alumnat rep un diploma de reconeixement del conjunt d’aprenentatges realitzats, i es lliuren els passaports pel nou curs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa