MónTerrassa
Es dupliquen els terrassencs ingressats per Covid en una setmana
  • CA

Els terrassencs ingressats per Covid-19 s’han duplicat en tan sols una setmana. Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a dia 23 de novembre, hi ha un total de 23 terrassencs ingressats a centres hospitalaris, més del doble que fa una setmana, quan n’hi havia 11.

Aquest augment no ve de nou. L’anterior setmana també es va duplicar la xifra de terrassencs ingressats: si el dia 16 de novembre -fa una setmana- hi havia 11 persones ingressades, el dia 9 de novembre n’hi havia 5. Això significa que, en dues setmanes, el número de persones terrassenques ingressades s’ha multiplicat per 4.

Aquesta xifra ha anat augmentat progressivament juntament amb els casos confirmats de Covid-19 a Terrassa. Aquesta darrera setmana -del 17 al 23 de novembre- s’han detectat 178 nous positius, quan l’anterior setmana -del 10 al 16 de novembre- se’n van detectar 113. Amb aquestes últimes dades, Terrassa supera ja els 27.800 casos confirmats acumulats des de l’inici de la pandèmia, i la resta d’indicadors tampoc milloren: el risc de rebrot es dispara a 160 punts a la ciutat, i la taxa de rebrot és de 1,43, el que significa que una persona pot contagiar a 1,43 persones al seu voltant de mitjana.

Aquesta situació no és preocupant només a Terrassa, sinó a tota Catalunya. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat en una compareixença aquest matí que “el comportament d’aquest augment de casos de les darreres setmanes és similar a la cinquena onada. Fa tres setmanes que estem pujant en nombre de casos i ens preocupa l’augment d’ingressos dels darrers dies”. En aquest sentit, ha insistit que “la vacunació demostra que és molt útil per prevenir severitat de malaltia i ingrés a cures intensives”.

Aquest augment es vol frenar amb la nova mesura que ha anunciat la Generalitat de Catalunya d’ampliar l’ús del certificat Covid a bars, restaurants, gimnasos i residències, però la tendència a l’alça segueix sent preocupant, i encara més tenint en compte la proximitat del pont de desembre i les festes de Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa