MónTerrassa
Es dupliquen els nous positius per Covid en dues setmanes
  • CA

La xifres de la Covid-19 tornen a pujar amb força a la nostra ciutat. Tant els nous positius com el risc de rebrot continuen augmentant després del repunt que es va viure per Setmana Santa. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 2 de maig de 2022, en dues setmanes s’han duplicat els nous positius a la nostra ciutat: Aquesta darrera setmana s’han registrat 421 nous contagis mentre que fa dues setmanes se’n van detectar 215.

En total, aquesta setmana s’han realitzat 2.616 proves per detectar el virus, de les quals 1.447 han estat PCRs i 1.169 han estat tests d’antígens. Amb els 421 nous casos positius detectats, significa que més del 16% de les proves han tingut un resultat positiu. La setmana passada, la positivitat de les proves era d’un 12%. Des de l’inici de la pandèmia, un total de 76.134 terrassencs i terrassenques ja han passat la Covid.

A part dels nous positius, el risc de rebrot també augmenta fins a arribar gairebé als 400 punts, una xifra que representa un risc elevat. Exactament, es troba a 392 punts, mentre que la setmana passada se situava a 335.

Per altra banda, la velocitat de reproducció disminueix lleugerament. Actualment se situa a 1,24, mentre que la setmana anterior es trobava a 1,43. Tot i la disminució, mentre la xifra continuï estant per sobre de l’1 significa que l’epidèmia creix.

Caiguda dels pacients ingressats

La xifra dels pacients ingressats per Covid-19 ha viscut una caiguda important aquestes darreres setmanes. Actualment hi ha un total de 29 pacients ingressats, mentre que la setmana passada n’hi havia 38, i fa dues setmanes, 41. Abans de les vacances de Setmana Santa, el 8 d’abril, la xifra dels ingressos havia caigut fins als 17 pacients. Una setmana més tard, el dia 15 d’abril, els ingressos tornaven a augmentar fins a 28 pacients, i una setmana més tard, el 22 d’abril, ja eren 41 les persones ingressades pel virus. Actualment, la xifra torna a ser similar a la de fa tres setmanes, situant-nos als 29 pacients. A més de la baixada dels pacients ingressats als centres hospitalaris, aquesta setmana no s’ha registrat cap mort per Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa