MónTerrassa
Dues escoles de Terrassa tenen més de 200 persones confinades per Covid
  • CA

Dos centres escolars de Terrassa compten amb més de 200 persones en quarantena per culpa de la Covid-19. Es tracta de l’Institut Escola Pere Viver i l’Escola El Cim, que tenen 226 i 217 persones confinades a casa seva respectivament, segons dades del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya del dia 23 de desembre. Amb aquestes xifres, aquestes dues escoles es converteixen en les més afectades per la Covid-19 a la ciutat.

Pel que fa l’Institut Escola Pere Viver, de les 226 persones en quarantena, 218 son alumnes i 8 són personal docent. En els darrers 10 dies s’han detectat un total de 48 positius, dels quals 41 son nens i nenes de l’escola i 7 formen part del professorat. En una situació semblant es troba l’Escola El Cim, que de les 217 persones confinades, 215 són alumnes i 2 són personal docent. En els darrers 10 dies, s’han detectat 53 positius, dels quals 51 són alumnes i 2 son docents.

Aquestes dues escoles encapçalen el rànquing de les més afectades per la Covid a Terrassa, però n’hi ha moltes altres que, tot i no assolir aquestes xifres, es troben també en una situació crítica. Algunes són l’Escola Roser Capdevila, amb 166 persones confinades; l’Escola Vedruna Vall, amb 163; l’Escola Mare de Déu del Carme, amb 133; l’Escola Pia i l’Institut Escola Sala i Badrinas; amb 131 persones confinades cadascuna; i el Sagrat Cor de Jesús, amb 112.

Malgrat la difícil situació en la que es troben aquests centres escolars, cap ha tancat les seves portes aquest darrer mes i s’espera que al gener tornin a obrir amb normalitat. El president de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès va afirmar en una entrevista a Catalunya Ràdio el passat divendres que preveu un gener complicat, però confirma que les escoles obriran després de Reis: “No hi ha cap indicador que digui que no hagi de ser així. No està damunt la taula”. No opina el mateix l’epidemiòleg Oriol Mitjà, qui va explicar en una entrevista a Ràdio 4/La2 que la tornada a l’escola al gener s’hauria d’endarrerir una setmana “sense cap mena de dubte” per tal de detectar els positius que es puguin produir durant les festes i evitar que infants amb Covid vagin a l’escola i ho transmetin als seus companys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa