MónTerrassa
“Els drets dels infants són molt importants per canviar el món”
  • CA
Activitat de sensibilització “Obrim les mans per la infància”
Activitat de sensibilització “Obrim les mans per la infància” | Salesians

!--akiadsense-->

“Els drets dels infants són molt importants perquè quan siguem grans puguem canviar el món”. Aquesta era la reflexió d’un dels infants del Centre Juvenil dels Salesians a Terrassa després de participar en l’activitat de sensibilització “Obrim les mans per la infància”, en el Marc del Dia Mundial.

Una cinquantena d’infants i educadors del Centre Juvenil de Salesians Terrassa van participar en la tarda del 23 de novembre en un taller de sensibilització molt dinàmic i visual per treballar els Drets dels Infants. Cristina Salmerón, una de les educadores explicava que “els infants han de saber que no només tenen deures i obligacions, sinó que mereixen ser escoltats, valorats i estimats”.

Activitat de sensibilització “Obrim les mans per la infància”

!--akiadsense-->

La reflexió dels infants va anar orientada a demanar la igualtat per a tots els infants del món, demanant que cap nen o nena es quedi sense el dret a jugar, a anar a l’escola, a alimentar-se, a tenir dignitat.

En la dinàmica de sensibilització es va projectar la cançó Xiula “Els Drets dels Infants” per reflexionar i anar enumerant en debat cadascun dels drets. En aquest procés es va anar muntant un puzle amb forma d’infant i, a cada peça, es va anar escrivint un dels drets.

Posteriorment cada infant disposava d’una silueta d’una mà on va escriure /dibuixar un propòsit per a tots aquells infants a qui no es garanteixen els seus drets. I va enganxar la silueta en un mural en forma d’arbre, construint, entre tots els infants, la seva copa.

Per tancar la sessió es va posar la cançó de Roba Estesa “Podries”, amb el propòsit que cada infant reflexionés de forma personal sobre el que podria haver passat si hagués nascut en un altre lloc, si parlés un altre idioma.

Els principal objectiu d’aquest taller/activitat de sensibilització va ser: Conèixer els drets que tenen com a infants; Reconèixer les desigualtats que hi ha de drets dels infants, segons el lloc del món on viuen; i fer una acció conjunta per a fer difondre els drets dels infants com a Centre Juvenil en el marc de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya (FCJDBC).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa