Dr. Marco, 53 dies a l’UCI: “Estàs tant ocupat en sobreviure que no t’adones de res”

“Vaig estar a punt de morir per la Covid”. Xavier Marco és doctor i treballa al CAP Terrassa Nord en el departament d’odontologia. Amb 54 anys, sense malalties cròniques ni prèvies, va agafar la Covid-19 al mes de març. El 18 de març ingressava a l’Hospital de Terrassa. El seu testimoni ha estat recollit pel programa FAQs de TV3 ja que es va passar 53 dies a l’UCI.

“Tot va començar amb un refredat fort. Vaig tenir un pic de febrer i ofecs. Vaig anar a l’hospital i em van dir que tenia els pulmons afectats i se’m van quedar. Vaig estar en coma induït durant 19 dies i durant 43 dies una màquina m’ajudava a respirar“, ha explicat. Marco afirma que és conscient que va estar a punt de morir i que va tenir sort, “en aquells moments, el 50% de la gent que entrava a l’UCI amb les meves condicions moria. Es pot dir que he tornat a néixer”. Tanmateix aclareix que “el sentiment de por o patiment de morir no el vaig tenir en cap moment ja que estava en coma”. I és que subratlla que “estàs tant ocupat en el dia a dia per sobreviure que no t’adones de res fins que no surt de l’UCI“. Durant aquells dies debatent-se entre la vida i la mort, tenia al seu costat un telèfon on a seva parella, l’Ingrid, parlava amb ell. Ell no n’era conscient, sentia veus molt llunyanes, com en un somni.

El doctor Marco ja no té la malaltia però no està recuperat al 100%. Després de sis mesos encara té seqüel·les. “Tinc un ofec continuo. Estic molt millor que el primer dia d’UCI però estic molt lluny de com em trobava al gener o al febrer quan no tenia la malaltia“. Considera que per sensibilitzar a la gent potser s’hauria d’ensenyar la cruesa de la malaltia i les UCI plenes de gent debatent-se entre la vida o la mort. “És molt fàcil poder evitar contagiar-se si portes mascareta i mantens la distància. Si el càncer o les demències es puguessin evitar amb una mascareta, la gent la portaria grapada a la cara”, sentencia.

Nou comentari