MónTerrassa
Dos tallers per incorporar el llenguatge inclusiu en l’àmbit públic
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) organitzarà diversos tallers per aprofundir en matèria de comunicació inclusiva i aplicació de la perspectiva de gènere aquest proper mes de novembre. Es realitzaran dos tallers de perspectiva de gènere i llenguatge inclusiu per aplicar-ho en l’àmbit públic, accions emmarcades en el projecte comarcal (Re)Gènere(m).

El projecte comarcal (Re)Gènere(m) ha permès formar a persones de la institució comarcal com a “agents per a la inclusió interns i tirar endavant diferents accions”, exposen en un comunicat. Una d’aquestes és la publicació de la Guia per una Comunicació Inclusiva, aprovada pel Ple Comarcal el març de 2022 per unanimitat de tots els grups polítics amb l’objectiu de promoure’n la seva aplicació en el conjunt d’actuacions que porta a terme el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els ens locals de la comarca.

Aquesta guia vol “facilitar i donar eines per a l’ús d’un “llenguatge respectuós amb la pluralitat de tots els col·lectius per igual“, ampliant la representació de la diversitat social i trencant amb els estereotips”. Alhora manifesten que vol ser d’utilitat per a les persones professionals de les entitats locals, empreses, mitjans de comunicació, etc.

Tallers previstos pel mes de novembre

S’han previst dues sessions gratuïtes dirigides a representants electes i personal tècnic dels ajuntaments i entitats interessades de la comarca.

  • Taller virtual: 3 de novembre 9:30-11:30. “Taller de perspectiva de gènere i comunicació inclusiva”, Presentació del projecte (Re)Gènere(M) i dels seus recursos per l’aplicació de la perspectiva de gènere i l’ús del llenguatge inclusiu.
  • Taller presencial: 9 novembre 9:30 -12:30. “Tallers de perspectiva de gènere i comunicació inclusiva”, Presentació del projecte (Re)Gènere(M) i dels seus recursos per l’aplicació de la perspectiva de gènere i l’ús del llenguatge inclusiu. Activitats pràctiques i dinàmiques de grup.

En els tallers, a més d’explicar com s’ha organitzat i aplicat el projecte (Re)Gènere(m), es donen eines per poder repensar la realitat i la comunicació que es realitza des de l’àmbit públic i treballar-la a través d’una perspectiva inclusiva i lliure d’estereotips.

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa