MónTerrassa
Dues escoles de Terrassa s’apunten a crear una revista digital
  • CA
Un alumne participant en el projecte entrevistant el cantant Miki Nuñez
Un alumne participant en el projecte entrevistant el cantant Miki Nuñez | Cedida

!--akiadsense-->

Dos col·legis de Terrassa formen part de la xarxa de revistes escolars adherides al projecte Revista Escolar Digital (RED). Es tracta del col·legi Ramon Pont i de l’escola Creixen Terrassa. Les revistes són portals digitals i informaran de l’actualitat d’entorn i tenen una singularitat: estan dirigides i redactades per estudiants de secundària. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu fomentar el pensament crític, combatre les notícies falses i afavorir l’hàbit de llegir premsa entre els estudiants.

La xarxa la formen més de 4.500 redactors i redactores d’arreu de l’Estat. Els redactors de les dues revistes badalonines actualitzaran la seva revista setmanalment i ho faran amb el suport d’una periodista professional del diari per joves Junior Report. “El projecte Revista Escolar Digital convida els centres a crear la seva pròpia capçalera i informar de l’actualitat de l’entorn i dels grans temes globals des del punt de vista de l’alumnat. Els participants compten amb un pla de treball, recursos didàctics i assessorament”, explica Francesc Castanyer, que impulsa el projecte juntament amb un equip de periodistes i docents.

A conseqüència de la incertesa provocada pel nou coronavirus, els impulsors del projecte han adequat el pla de treball perquè es pugui seguir virtualment i no s’hagi d’interrompre en cas de confinament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa