MónTerrassa
Les dones de la CUP s’adhereixen a la vaga feminista amb un vídeo contra la pressió estètica
  • CA

La Vaga General Feminista convocada legalment per sindicats com la CGT i impulsada pel col·lectius feministes, arriba aquesta mitjanit. A tal efecte, el grup de dones de la CUP s’adhereix a la convocatòria i anima totes les bases simpatitzants a secundar-la.

El grup de Dones, anomenat ‘Entre totes’, ha preparat un vídeo d’adhesió a la vaga en el que reivindica el dret al propi cos, tot mostrant els seus cossos amb la perfecta imperfecció. Els sons embruixats i les imatges en primera persona posen en evidència que la pressió estètica ataca sistemàticament les dones. Com diu la dita feminista, “som les netes de les bruixes que no vau poder cremar”.

Assumpció Solé, membre del grup i candidata cupaire a les eleccions de maig, explica: “Si les dones parem, la producció s’interromp, el sistema econòmic es col·lapsa i el món s’atura. Encara i així ens trobem que, en ple 2019, el treball de cures segueix sent un treball sense remuneració on l’estat i el patriarcat s’estalvia molts diners a costa d’això”.

Els 4 eixos de la vaga que explica la CUP:

“Vaga de cures: Cal aturar aquest treball no remunerat per reivindicar que no només les dones ens hi hem de fer càrrec. Cal socialitzar-ho.

Vaga Laboral: No farem cap treball assalariat. No a la bretxa salarial i al sostre de vidre!

Vaga de consum: No consumirem res aquest dia, difondrem formes de consum alternatiu i respectuoses amb les condicions laborals i el medi ambient.

Vaga estudiantil: Aturarem l’activitat a les escoles, instituts, universitats, centres educatius… en els que es reprodueix l’actual sistema capitalista i patriarcal. “

També denunciaran la precarietat que pateixen moltes dones que tenen al càrrec tota la família (monoparentals), visibilitzaran la desigualtat de les dones amb capacitats diverses i lluitaran per aconseguir la creació d’una xarxa d’habitatge públic (especialment per les dones amb risc de pobresa) i contra els desnonaments que s’estan produint. “Pels drets de totes, volem l’eliminació de la llei d’estrangeria”.

I a la pràctica…

Les dones de la CUP no faran cap de les tasques de cura que fan diàriament. Es centraran en fer difusió i conscienciació de què són les cures. “Demanarem als homes que facin les tasques que recauen, majoritàriament, a les dones. Es vaga de consum i no comparem res. Organitzarem accions informatives tant a instituts com centres de treball per fer difusió de la vaga”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa