MónTerrassa
Una dona de Terrassa liderarà la Comissaria General d’Investigació Criminal dels Mossos
  • CA

Ferran López, el comissari que va substituir Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos d’Esquadra després de l’1-O per l’article 155, serà el nou número dos del cos un cop el major ha recuperat el comandament, segons ha anunciat aquest divendres a la nit el Govern de la Generalitat. A més, també s’ha incorporat els comissaris Miquel Esquius i Joan Carles Molinero a la direcció operativa de l’organisme policial. Molinero assumeix també les funcions de portaveu uniformat del cos. El fins fa pocs dies comissari en cap, Eduard Sallent, passa a liderar la Regió Metropolitana Sud a petició pròpia, i per primera vegada una dona liderarà la Comissaria General d’Investigació Criminal, la comissària Marta Fernández, resident a Terrassa.

El nou organigrama dels Mossos que s’ha donat a conèixer aquest divendres també estipula que el comissari David Boneta continuarà al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i que el comissari Rafel Comes assumeix les funcions de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

A banda, la comissària Alícia Moriana, fins ara sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, ha estat nomenada cap de l’Escola de Policia de Catalunya i el comissari Joan Portals, que liderava la Regió Policial Metropolitana Sud, passarà a ser cap de la Comissaria General de Mobilitat.

L’Intendent Miquel Hueso deixa el comandament de la Comissaria General de Recursos Operatius i passa a ser sotscap de la mateixa àrea. Cedeix el càrrec al comissari Josep Lluís Rossell, que fins ara era cap de la Regió Policial Central.

També canvia de destinació l’inspector David Ruiz, que deixa el comandament de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Rubí per passar a ser cap de l’Àrea d’Escortes. l’intendent Daniel Pérez, fins al moment cap de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció, ha estat nomenat sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

A més el sotsinspector Anselm Pasquina, fins ara número dos de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció, passarà a ser-ne el número u, mentre que l’intendent Jordi Dalmau ha passat de sotscap de la Regió Policial Ponent a cap d’aquesta divisió.

El comissari Xavier Creus, fins al moment adscrit a la Prefectura de la Policia, ha estat nomenat sotscap de la Regió Policial Girona, i la comissària Cristina Manresa, que liderava la Comissaria Superior de Coordinació Central, serà ara la cap de la Regió Policial Central.

L’intendent Joan Carles de la Monja, fins al moment adscrit a la Regió Policial Metropolitana Sud ha estat nomenat sotscap d’aquesta regió, i el comissari Joan Figuera, que estava al capdavant de l’Escola de Policia de Catalunya, serà el nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental.

El fins ara sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, l’intendent Antoni Sànchez, ha estat nomenat sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, i l’intendent Antoni Rodríguez, que era el cap de la Divisió d’Investigació Criminal, serà el nou sotscap de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

Finalment, l’intendent Ramon Chacon, fins al moment sotscap de la Divisió d’Investigació Criminal, ha estat nomenat cap d’aquesta divisió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa