Aquest mes de setembre el Banc de Sang de Mútua Terrassa ha engegat un any més la campanya en col·laboració amb SALT idiomes. Amb l’objectiu d’impulsar la donació i coincidint amb l’inici escolar, l’acadèmia sorteja un curs d’anglès entre tots els donants que s’apropin a fer la seva donació de sang, plasma, plaquetes o llet materna.

Després dels mesos d’estiu, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir el ritme de donacions. A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. A més enguany els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang va incrementar. Al setembre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Aquesta setmana, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies. Per això, les donacions de setembre són de gran importància per recuperar i mantenir estable la reserva. Des del març, a causa de les mesures pel Covid19, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa

Nou comentari