MónTerrassa
VÍDEO | Dona el millor de tu, dona sang!
  • CA

El Banc de Sang i Teixits de Terrassa va proposar de nou, als nens i nenes de 4rt de l’escola Joaquima Vedruna, portar la campanya publicitària de la donació de sang. Aquesta vegada, es farà el dia 23 de novembre de 17 a 21h al Centre Cívic de Francesc Macià, situat a l’avinguda Francesc Macià, número 189, de Terrassa.

La donació de sang, dirigida als ciutadans d’entre 18 i 70 anys, està organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Terrassa amb la col·laboració de Mútua Terrassa.

Tots aquells ciutadans que vulguin donar sang ja es poden inscriure al següent enllaç: donarsang.gencat.cat

Per l’alumnat de quart de primària, aprendre i aplicar els coneixements a través d’un projecte d’aquesta naturalesa és un gran repte. Saben la importància que té aquesta acció i la responsabilitat que comporta donar sang, ja que unes treballadores molt simpàtiques del Banc de Sang els van mostrar, a partir d’activitats ben divertides, la necessitat de tenir bones reserves. Els van explicar que un donant pot salvar tres vides! Així doncs, un banc amb bones reserves, garanteix que els malalts i accidentats de la ciutat estiguin atesos adequadament.

Davant d’aquest gran repte, tot l’alumnat que hi participa, va estar pensant quina seria la millor la manera de difondre la notícia de la donació de sang. Va creure que era una bona pensada elaborar una notícia informant de l’esdeveniment al diari local de la ciutat. Cal afegir que es va considerar necessari dissenyar uns cartells publicitaris amb un eslògan ben atractiu per penjar-los en els comerços del barri. Pensant en les noves tecnologies,essent coneixedors de la importància que tenen, es va confeccionar i penjar un vídeo informatiu a les xarxes socials de l’escola. Per últim, i no pas menys important, veien imprescindible, comptar amb uns minuts de la televisió local per publicitar l’esdeveniment.

Cada una d’aquestes tasques s’han fet amb molta il·lusió i s’ha après moltíssim a través de totes elles. La notícia els va ajudar a millorar la seva manera d’expressar-se, el cartell publicitari va exterioritzar el do artístic de cadascú, l’eslògan va permetre treballar l’enginy per tal d’aconseguir donar molt sentit a un objectiu, en una sola frase. Confeccionar el vídeo els va fer sentir reporters per un dia, i rebre la televisió a l’escola, va ser molt emocionant!

Entusiasmats per fer un projecte rodó, van pensar que seria bonic decorar la sala del centre cívic, on es farà la donació de sang, per crear un ambient agradable. Per acabar van veure molt oportú, fer uns detalls d’agraïment a cadascú dels donants. Han pensat en tot! 

Ara només falta que el dia 23 de novembre hi siguem tots presents i apliquem el missatge del nostre eslògan:

DONA EL MILLOR DE TU, DONA SANG!

Amb el cor a la mà, us donem les gràcies a tots, per ser-hi i fer possible que aquesta donació de sang sigui un èxit! 

Us hi esperem!

Nens i nenes de 4rt de primària de l’escola Joaquima Vedruna

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Inma a novembre 15, 2022 | 13:41
    Inma novembre 15, 2022 | 13:41
    Gracies per la vostre ajuda. ¡DONA SANG!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa