MónTerrassa
El documental sobre els nens perduts de la riuada es preestrena a Terrassa
  • CA

El documental sobre els nens perduts (o robats) de la riuada es preestrena a Terrassa. El Cinema Catalunya acollirà el pròxim dilluns, dia 19 de setembre, a les set de la tarda, el film rodat per Esther Lázaro.

Investigadora postdoctoral de la Universitat d’Avignon, és també l’autora de l’obra de teatre Les traces del silenci (Therkas Teatre). Els nens de la riuada és el seu primer documental, del qual n’és la directora i guionista. S’emetrà el dimarts dia 20 de setembre a les 22 hores dins del programa “Sense Ficció” de TV3 però es podrà veure en exclusiva al Cinema Catalunya de la nostra ciutat. Es tracta d’una producció de TVC i produït per Parallel40.

Una de les pitjors tragèdies de Catalunya del segle XX

I per aquells que no puguin anar a la preestrena, tindran l’oportunitat de saber-ne més el dijous 22 de setembre, a les 19h. Lázaro oferirà una conferència a l’Aula Magna de la Factoria Cultural de Terrassa (Rambla d’Ègara, 340) on parlarà de la seva recerca al voltant dels aiguats de 1962 i de quin ha sigut el camí per a la transferència d’aquesta investigació des dels arxius i els testimonis fins a les arts escèniques i l’audiovisual. Entrada gratuïta però aforament limitat.

La nit del 25 de setembre de 1962 Terrassa va viure una de les pitjors tragèdies de la història de Catalunya: la coneguda com la riuada del Vallès. Seixanta anys després d’aquests fets, noves mirades generacionals s’apropen a la riuada per a entendre què va suposar i quines van ser-ne les conseqüències.

Els forts aiguats que van patir la nostra comarca van deixar un miler de persones mortes o desaparegudes i abundants danys materials. Seixanta anys després, encara queden preguntes sense respondre, com quin va ser el destí dels infants desapareguts, aquells que les seves famílies encara ara busquen. O si aquests nens i nenes dels que mai varen trobar-ne els cossos podrien estar relacionats amb els centenars de peticions d’adopció que es van rebre en aquells dies. A través dels testimonis d’aquells qui van viure la riuada de petits, o dels qui van néixer marcats per aquests fets, el documental d’Esther Lázaro revisa un dels episodis més tràgics del s. XX a Catalunya.

I per anar fent boca podeu llegir l’entrevista que Món Terrassa li va fer ara fa uns mesos:

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluïsa Pernas a setembre 17, 2022 | 16:34
    Lluïsa Pernas setembre 17, 2022 | 16:34
    Com rubinenca de generacions i amb vivències d'aquest fatídic 25 de setembre sempre s'ha dit rierada no riuada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa