MónTerrassa
Falta sang per Setmana Santa i Sant Jordi
  • CA
x
El cartell de la campanya per donar sang aquesta Setmana Santa | BANC DE SANG

La Setmana Santa acostuma a ser un període on baixen notablement les reserves de sang al Banc de Sang. Per aquest motiu, aquesta organització ha impulsat una campanya per intentar aconseguir el màxim de donacions possibles els dies previs.

Setmana Santa

– Els dies 15, 16 i 17 obrim en horari habitual, i a més tots els donants rebran un ou de xocolata.

– Del 18 al 22 d’abril, ambdós inclosos, el Banc de Sang de Terrassa romandrà tancat.

Per Setmana Santa degut al canvi d’hàbits, la donació acostuma a baixar en un 25% així que les reserves de sang minven però les necessitats dels hospitals són les mateixes. Per aquest motiu, animen als donants a venir abans d’aquests dies festius.

Sant Jordi

El 23 d’abril, just tornant de les vacances de Setmana Santa, al BST Terrassa celebraran la diada de Sant Jordi amb els següents obsequis per tots els donants:

– Una rosa, gentilesa d’Àptima Centre Clínic i Fupar.

– Un llibre, gentilesa de l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i La Casa del Llibre.

– Una rosa de feltre i un punt de llibre, gentilesa de la Fundació Arrels, que lluita perquè ningú dormi al carrer.

L’objectiu de la campanya de Sant Jordi és justament recuperar-se de la baixada de reserves produïda durant els dies de Setmana Santa. Des del Banc de Sang recorden a la ciutadania que a Catalunya calen entre 800 i 1000 donacions diàries per cobrir les necessitats dels hospitals. La sang és un component biològic que no es fabrica i que caduca. L’única manera d’obtenir-la és a través de la donació voluntària i altruista dels nostres donants. A més, cada donació de sang ajuda a salvar 3 vides, ja que fraccionem cada bossa en els seus diferents components sanguinis: Glòbuls vermells (caduquen als 42 dies), Plaquetes (caduquen als 5 dies) i Plasma (dura fins a 3 anys congelat). Pot donar sang qualsevol persona que tingui entre 18 i 70 anys, pesi més de 50kg i gaudeixi d’un bon estat de salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa