MónTerrassa
Dispositiu especial de trànsit per la festivitat de l’1 de Maig

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, posarà en marxa un dispositiu especial de circulació amb motiu de la festivitat de l’1 de Maig a partir de les 15.00 h d’aquest divendres, 27 d’abril, i fins a les 24.00 h de dimarts, 1 de maig.

Aquest és el primer pont després de Setmana Santa en què molts ciutadans gaudiran de quatre dies consecutius de festa ja que tot i que l’1 de maig cau en dimarts moltes escoles no tenen classe dilluns. També és inici de mes i primavera. Aquesta operació especial, amb la temporada d’esquí ja finalitzada i les temperatures, cada cop més elevades, fa que guanyin pes els desplaçaments cap a destins costaners respecte els d’interior. Per aquest motiu, durant la sortida i el retorn, els principals problemes de trànsit es poden concentrar a les carreteres que permeten arribar a la Costa Daurada, com l’AP-7 Sud i l’N-340 i la C-32 Sud, i cap a la Costa Brava, a la C-31.

El dispositiu es desenvoluparà en dues fases. D’una banda, l’operació sortida, entre les 15.00 h de divendres 27 i les 15.00 h de dissabte 28 d’abril, mobilitzarà 474.000 vehicles des de l’àrea metropolitana de Barcelona; i, d’altra banda, l’operació retorn, entre les 12.00 h i les 24.00 h de dimarts 1 de Maig, mobilitzarà més de 277.000 vehicles cap a Barcelona i la seva àrea d’influència.

Previsió de franges horàries i vies més conflictives

Pel que fa a les franges horàries i les vies en les quals hi pot haver més volum de circulació:

FRANGES HORÀRIES

Sortida

Retorn

Divendres 27 d’abril, de les 17 a les 21 hores

Dissabte 28 d’abril, de les 10:30 a les14:30 hores

Dimarts 1 de maig de les 17:30 a les22:30 hores

VIES

Sortida

Retorn

AP-7 La Roca del Vallès – Mollet del Vallès – Castellbisbal

C-31 Platja d’Aro- Palamós

C-58 Barcelona – Ripollet

N-340 El Vendrell

N-145 Valls de Valira (Dissabte matí)

A-2 El Bruc – Esparreguera

AP-7 Sant Celoni – La Roca del Vallès; Vilafranca – Martorell; Torredembarra-Tarragona

C-31/C-65 Platja d’Aro – Santa Cristina – Llagostera

C-32 Sitges i Sant Boi de Llobregat

N-340 El Vendrell – Torredembarra

Per millorar la fluïdesa del trànsit, i de forma preventiva, l’SCT adoptarà una sèrie de mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit.

Tenint en compte que, en aquest període festiu es registrarà una elevada mobilitat, el Servei Català de Trànsit vol demanar la màxima prudència per tal d’evitar accidents i recordar la necessitat de mantenir l’atenció en tot moment durant la conducció. En aquest sentit, apel·la a la responsabilitat i la prudència dels usuaris de la xarxa viària perquè no hi hagi cap persona que perdi la vida o resulti ferida a la carretera i els desplaçaments es facin amb la màxima seguretat.

Així mateix, l’organisme recorda la importància d’utilitzar els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics; de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l’alcohol o altres drogues i la conducció. A més, cal insistir en la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que un bon manteniment i el bon estat del vehicle evita incidències durant la circulació.

Efectius tècnics i humans desplegats

Per a la gestió i el control de la mobilitat amb motiu de la festivitat de l’1 de Maig, els efectius tècnics i humans que l’SCT desplega són:

· Aproximadament 150 km de mesures de circulació instal·lades

· 1 mitjà aeri de seguiment de dispositius (avió bimotor)

· 15 equips de mesures especials de trànsit

· 17 camions plataforma d’instal·lació

· 5 vehicles lleugers de senyalització vertical

· 52 operaris de senyalització de mesures

· 13 carros mòbils de senyalització variable

· 4 equips mòbils d’informació viària

· 20 operaris de restriccions de trànsit

· 7 tècnics de gestió de trànsit al CIVICAT*

· 5 tripulants de vol, operadors i tècnics de gestió de trànsit

*El Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT), com a centre neuràlgic de la gestió de la mobilitat a Catalunya, organitza i coordina en temps real, les actuacions de gestió de trànsit que es duen a terme a la xarxa viària interurbana catalana, en col·laboració contínua amb la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i els diferents titulars de les vies. A més, informa de manera permanent i contínua de la situació de la mobilitat i el trànsit i de les possibles incidències durant aquests dies perquè els usuaris coneguin la situació a les carreteres catalanes.

En el transcurs d’aquest cap de setmana, del 27 d’abril a l’1 de maig, un total de 1.795 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya.

Aquests efectius s’encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit, informant de les incidències que hi pugui haver, atenent les incidències que dificultin la mobilitat, i prevenint accidents i infraccions mitjançant la seva presència continuada a la xarxa viària catalana.

També se n’intensificarà la presència a les vies principals, així com a les àrees de servei i de descans de les autopistes.

Hi haurà controls i vigilància específica a les vies secundàries atès que és on es produeixen la majoria d’accidents de trànsit. Els Mossos preveuen establir, en les vies de màxima mobilitat i vies secundàries, un total de 1.466 controls, que seran:

· 360 controls d’alcoholèmia i drogues

· 297 controls de distraccions

· 252 controls per revisar les mesures de seguretat passiva

· 134 controls en relació amb transports

· 245 controls de velocitat excessiva o inadequada

· 178 controls Premot (motocicletes)

Trams afectats per obres

Hi ha trams de la xarxa viària catalana en els quals s’estan fent obres. Malgrat que els treballs s’aturen en període festiu, no s’ha d’oblidar que les vies següents tindran diverses afectacions, com pot ser l’amplada de la plataforma, amb carrils més estrets i revolts en què quedarà limitada la velocitat, i que, per tant, poden comportar trams de circulació amb retencions:

DEMARCACIÓ

OBRES

BARCELONA

B-20 Sant Boi, sentit Nus Llobregat

C-17 km 27 a 44, la Garriga i Centelles, ambdós sentits

A-2 el Bruc, un carril tallat sentit Lleida

LLEIDA

C-14 Organyà i Oliana

Nou comentari

Comparteix