MónTerrassa
Es dispara el risc de rebrot a Terrassa
  • CA

El risc de rebrot continua augmentant sense parar a Terrassa. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 6 de maig de 2022, l’indicador s’ha disparat fins a més de 500 punts a la nostra ciutat, concretament a 521 punts, 170 punts més que la setmana anterior i 220 més que fa dues setmanes. Però aquesta no és la única xifra que augmenta a la ciutat. Tant els nous contagis, com la velocitat de reproducció, com els pacients ingressats a centres hospitalaris, continuen a l’alça.

Pel que fa els nous contagis registrats, aquesta darrera setmana -del 30 d’abril al 6 de maig- s’han registrat 518 nous contagis, 145 més que fa una setmana i 217 més que fa dues. L’última vegada que es van detectar més de 500 contagis va ser a mitjanç de març. Actualment, els contagis diaris registrats es troben a una mitjana de 74 positius. Des de l’inici de la pandèmia, un total de 76.374 terrassencs i terrassenques ja han passat la Covid.

En total, aquesta setmana s’han realitzat 2.916 proves per detectar el virus, de les quals 1.533 han estat PCRs i 1.383 han estat tests d’antígens. Amb els 518 nous casos positius detectats, significa que gairebé el 18% de les proves han tingut un resultat positiu.

En quant a la velocitat de reproducció, també augmenta lleugerament respecta la setmana anterior. Actualment es troba a 1,37, mentre que set dies abans estava a 1,24. Mentre la velocitat de reproducció continuï estant per sobre del número 1, significa que l’epidèmia creix.

Augment dels pacients ingressats

El nombre persones ingressades per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa fa dues setmanes ha tornat a patir un altre repunt. Mentre que fa una setmana havia caigut a 28 pacients després que per Setmana Santa hi hagués un total de 40 persones ingressades, ara les xifres tornen a situar-se al voltant dels quaranta. Concretament, actualment hi ha un total de 38 pacients ingressats. Pel que fa les defuncions, es continuen mantenint a 688 morts, ja que aquesta darrera setmana no s’ha registrat cap defunció pel virus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa