MónTerrassa
La Diputació inverteix 7 milions d’euros a prevenir incendis forestals
  • CA
Treballs de prevenció d'incendis forestals
Treballs de prevenció d’incendis forestals | Diba

!--akiadsense-->

La Diputació de Barcelona ha adjudicat aquest any 2020 un total de de 6.906.536 milions d’euros en el conjunt de municipis la demarcació per actuacions destinades a la prevenció d’incendis forestals. D’aquest import total, gestionat des de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, 2.784.725 d’euros corresponen a la reparació i manteniment de 2.450 km de camins i de punts d’abastament d’aigua, ambdós estratègics, de 284 municipis, i 949.600 euros per executar franges de protecció contra incendis forestals i tractament de la vegetació de les parcel·les públiques en urbanitzacions i nuclis de població.

D’altra banda, arran dels temporals i pluges excepcionals d’aquest any, s’ha endegat de manera extraordinària un pla d’inversions per arranjar un total de 600 km de camins al conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals per un import global de 1.385.000 euros. Aquestes actuacions consisteixen en la reparació del ferm, enretirada d’esllavissades i reconstrucció de guals, murs de contenció i obres de fàbrica, i han tingut com a objectiu bàsic garantir l’accés amb seguretat als habitatges i refer la xarxa per a la prevenció d’incendis forestals en el conjunt d’espais naturals. D’aquest pla se’n han beneficiat 55 municipis de la província de Barcelona i l’execució de les obres ha anat a càrrec de 36 empreses del sector de la construcció i obra pública.

A banda d’aquestes actuacions, durant els mesos de març a maig de 2020 i coincidint amb el període de confinament per la COVID-19, l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals ha gestionat la tramitació de diferents contractes amb un total de 265.000 euros per l’adequació i millora dels diferents equipaments la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa